BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,10
HABER /  GÜNCEL

Tüp bebek bile artık banka kredisiyle

Bankalar, vatandaşın her ihtiyacını krediye çevirdi. Araç bakımından tutun da kombiye kadar herşeye kredi veriliyor.

Abone ol

Bankaların tüketicilere sunduğu, bir kaç yıl öncesine kadar belirli ürünlerde sınırlı kalan bireysel krediler, tüp bebekten kombiye kadar geniş yelpazeye yayıldı.

Eğitimden kariyere, bayramdan tatile, evlilikten tüp bebeğe, sağlıktan mesleğe, tablodan yat-tekneye, taşınmadan araç bakımına, balıkçıdan kombiye, faturalı alışverişten arsaya, yapı güçlendirmeden tarihi bina restorasyonuna onlarca çeşit kredi sunan bankalar, piyasa koşullarına ve dönemsel ihtiyaçlara uygun bireysel krediler pazarında çeşitli kampanyalar da düzenliyor.

EN ÇOK TAŞIT VE KONUT KREDİSİ

Taşıt ve konut kredileri dışında en çok tüketicilerin nakit ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ihtiyaç kredileri tercih ediliyor. Bankalar için de en karlı ürünler arasında yer alan ihtiyaç kredisi alanında yoğun bir rekabet yaşanıyor.
Bireysel krediler pazarındaki büyümenin, global krizin etkisiyle geçen yılın son çeyreğinden itibaren durduğu, bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren ise pazarda tekrar bir canlanmanın başladığı ifade ediliyor.

Türkiye İş Bankası, tüketicilere nakit ödemeli, eğitim, maaş, 3 ayda 1 ödemeli emekli, ücretli, kariyerim, tatil, faturalı alışveriş, yat, tüketici destek, taşıt, konut ile konut ve yapı güçlendirme kredileri sunuyor.

İş Bankası yetkilileri, banka bireysel kredileri arasında en çok tercih edilenin genel amaçlı olarak kullanılabilen ihtiyaç kredisi olduğunu belirterek, Türkiye'de son yıllarda bankacılık sektörünün ve ikincil piyasa kavramının gelişim göstermeye başlamasıyla birlikte bireysel krediler pazarının da gerçek anlamda oluşmaya başladığını ifade etti.