BIST 10.007
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.435,58
HABER /  GÜNCEL

İş garantili ve maaşlı kurslar!

Bu kurslara katılanlara günlük ücret ödeniyor. Üstelik kursların çok büyük bir kısmı da iş garantili. Kurs bitince hemen iş başlıyor.

Abone ol

Eğitim programlarıyla vasıflı eleman yetiştirmek için kolları sıvayan Türkiye İş Kurumu, maaşlı kursiyer arıyor. Kırk branşta eğitim verecek olan Kurum, meslekî beceri kazandıracağı 20 bin işsize kurs süresince ücret ödeyecek. Eğitimlere ayda 22 gün katılan bir kişinin eline 330 lira geçecek.

GÜNLÜK 15 LİRA ÖDENECEK

Hükümetin işsizliğin önüne geçmek için yaygınlaştırdığı meslekî eğitim kurslarına 20 bin kişi daha alınacak. Türkiye İş Kurumu'nun açacağı 857 kursta 19 bin 473 kişiye eğitim verilecek. Bayan kuaförü, bilgisayar operatörü, takı tasarımcısı, hasta ve yaşlı bakım elemanı, modelist ve fidan yetiştirici gibi branşların yer aldığı kurslara kayıt yaptıracak işsizlere günlük 15 lira ödenecek.

İSTİHDAM GARANTİLİ BRANŞLAR DA VAR

Ayda 22 gün kursa gelen bir kişinin eline 330 lira geçecek. 40'a yakın branşta açılan kursların önemli bir kısmı istihdam garantili. En fazla kurs açılan alanların başında ise güvenlik görevlisi, cilt bakım ve güzellik elemanı, bilgisayarlı işletmen ve operatörü ile dikiş makinesi operatörü geliyor. Kurslar arasında yalnızca özürlüler ile hükümlülere yönelik olanlar da yer alıyor.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, kurum olarak halen Türkiye'nin her yanında devam eden kursları bulunduğunu belirtiyor. Yeni açılacak kurslar için eğitilecek kişiler alınacağını anlatan Özkan, bunun sürekli olarak devam eden bir süreç olduğunu ifade ediyor. Özkan, bir yandan kursların tamamlandığını, diğer yandan da yenilerinin açıldığını kaydediyor. Bu kurslarla vasıflı iş gücü ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerine işaret eden Özkan, geçen yıl 32 bin kişinin mesleki eğitimden geçtiğini belirtiyor. Bu yıl ise şu an itibarıyla 70 bin kişiye mesleki eğitimin devam ettiğini söylüyor.