BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.445,51
HABER /  GÜNCEL

İşte Zekeriya Öz kararı

21 günlük kriz sona erdi. Atamalar tamamlandı. Hakimler ve Savcılar kararnamesi imzalandı.

Abone ol

Günlerdir devam Adalet Bakanlığı ile HSYK arasındaki kriz anlaşmayla sona erdi.  Başta Zekeriya Öz olmak üzere Ergenekon savcılarının hiçbirinin görev yeri değişmedi. Ancak Ergenekon savcılarıyla ilgili yapılan şikayetlerin işleme konmasına karar verildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), Adli Yargı Unvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararname Taslağı'na ilişkin bugünkü çalışmaları sona erdi. HSYK'nın bugünkü toplantısı yaklaşık 8,5 saat sürdü.

Toplantıya, aynı zamanda HSYK'nın Başkanı olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman da katıldı.

HSYK ERGENEKON SAVCILARINI GÖNDERMEK İSTİYORDU

Toplantının ardından 21 gündür süren kriz sona erdi. Bilindiği gibi Adalet Bakanlığı ile HSYK arasındaki kriz, HSYK'nın Ergenekon savcılarının yerinin değiştirilmesini istediği için çıkmıştı.

HSYK'DAN GERİ ADIM

Bu istek, Adli Yargı Unvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararnamenin yayımlanmasını tam 21 gün ertelettti. Ama sonuçta HSYK geri adım attı, Ergenekon savcıları yerinde kaldı ve kararname imzalandı.

HSYK'NIN DA KAZANCI VAR

Ancak HSYK'nın da Adalet bakanlığından bir "kazancı" vardı. Kurul ayrıca 'Ergenekon" soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili şikayet ve suç duyurularının, Adalet Bakanlığı'nca yasal gereğinin başlatılarak Kurulca sonucuna göre işlem yapılmasını da oy çokluğuyla karar altına aldı.

TURAN ÇOLAKKADI VE SÜPER SAVCI MURAT GÖK NEREYE ATANDI?

[PAGE]

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), Adli Yargı Unvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararnamesi Adalet Bakanlığının internet sitesinde yayımlandı.

Kararname ile unvanlı 164 hakim ve savcının görev yeri değişti.

TURAN ÇOLAKKADI YERİNDE KALDI

Listede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı ile "Ergenekon" soruşturmasında görevli ve kararname çalışmaları sırasında isimleri sıkça gündeme gelen Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Mehmet Murat Yönder, Nihat Taşkın, Kasım İlimoğlu, Ercan Şafak ve Mehmet Ali Pekgüzel yer almadı.

SÜPER SAVCI SAMSUN'A ATANDI

Süper savcı Murat Gök İzmir'den Samsun'a atandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Olcay Seçkin'i, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesi kapsamındaki suçları soruşturmakla görevli savcılıkta, Başsavcıvekili olarak yetkilendirdi.

Kurul ayrıca, 'Ergenekon" soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili şikayet ve suç duyurularının, Adalet Bakanlığı'nca yasal gereğinin başlatılarak Kurulca sonucuna göre işlem yapılmasını da oy çokluğuyla karar altına aldı.