BIST 9.984
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.432,54
HABER /  GÜNCEL

THY krize rağmen yolcu sayısını katladı

THY krizi takmadı... Bu dönemde yolcu taşıma sayısını yüzde 10 artırdı... THY müdürü, "Krize rağmen çok iyi gidiyoruz" dedi.

Abone ol

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, krize karşın THY'nin hala çok iyi gittiğini belirterek, ''6 ayda yurt içi ve yurt dışı yolcu sayısındaki artış yaklaşık ortalama yüzde 10...'' dedi.

Garanti Bankası ve THY uçuş mili programlarının kapsamı, rakamları, tüketici profili ve beklentilerine ilişkin basın toplantısında soruları yanıtlayan Kotil, ocak-haziran döneminde yurt dışında 5 milyon 600 bin yolcu taşıdıklarını, geçen seneki 4 milyon 800 bin yolcu sayısına göre yüzde 17 artış olduğunu söyledi.

Kotil, ''Yurt içinde geçen yıl 5 milyon 100 bin yolcu taşırken, bu yıl rakam 5 milyon 400 bine çıktı ve yurt içinde yüzde 5 büyüdük. 6 ayda yurt içi ve yurt dışı yolcu sayısındaki artış yaklaşık ortalama yüzde 10... Krize rağmen hala çok iyi gidiyoruz'' diye konuştu.

Yurt dışı yolcu sayısındaki yüzde 17'lik artışın, 12 puanının Türkiye'de olan seyahatlerden, 4 puanının da transit yolculardan oluştuğuna işaret eden Kotil, şunları kaydetti:

''Büyümemizde yurt dışı transit yolcuların çok büyük katkısı var. Bu olmasaydı THY bu kadar büyüyemezdi. Bu da İstanbul'un transit hat haline geldiğinin ölçüsüdür. Almanya'dan çok transit alıyoruz. 4 puan çok güzel ve THY'nin büyümesine transit yolcu çok katkıda bulunuyor.''