BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.425,56
HABER /  GÜNCEL

Cepte nakit kalmadı kredi kartları şişti

Vatandaş arka arkaya gelen zamlarla başa çıkamayınca yine kredi kartlarına yüklendi. Harcamalar geçen yıla göre yüzde 12 arttı.

Abone ol

Türkiye'de 2009 yılının ilk 6 aylık döneminde, yerli ve yabancı kredi kartlarıyla yurt içinde yapılan işlemlerin cirosu 98 milyar lira oldu.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), yılın ilk altı aylık dönemine ilişkin kredi kartı ve banka kartı kullanım verilerini açıkladı.

2009 yılının ilk altı ayındaki veriler, geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, kredi kartıyla yapılan işlemlerin cirosunda yüzde 12 artış yaşandığı gözlendi.

Yılın ilk altı aylık döneminde banka ve kredi kartlarıyla yapılan işlemlerin tutarı 187 milyar lira oldu.
Daha çok nakit çekim aracı olarak kullanılan banka kartının alışverişlerde kullanım adedi, yılın ilk altı ayında, bir önceki yıla göre yüzde 42 oranında arttı. Banka kartıyla yapılan alışveriş cirosundaki artış yüzde 34'ü buldu.

İlk altı ayda kredi kartıyla yapılan harcamalarda cirodan en büyük pay yüzde 16,1 ile marketler ve alışveriş merkezlerinin oldu. İkinci sırayı yüzde 13 ile benzin ve yakıt istasyonları, üçüncü sırayı, yüzde 9 ile giyim ve aksesuar sektörüyle başa baş giden telekomünikasyon sektörü aldı.