BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.248,49

Meral Akşener aslen nereli eşi kimdir?

İYİ Parti'nin kurucusu ve Genel Başkanı olan Meral Akşener'in eşi kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? Fatih Akşener isminde bir oğlu olan Meral Akşener'in biyografisi:

ürkiye'nin ilk ve tek kadın İçişleri Bakanı ünvanına sahip olan Meral Akşener, 18 Temmuz 1956'da İzmit Gündoğdu'da doğdu. Babasının adı Tahir Ömer, annesinin adı Sıddıka'dır. Meral Akşener'in eşi Tuncer Akşener'dir. Meral Akşener'in asıl mesleği öğretim üyeliğidir.

Eğitimi
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünü bitiren Meral Akşener, Doktorasını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde tamamladı. Yıldız, Kocaeli ve Marmara Üniversitelerinde öğretim üyesi olarak ders veren Meral Akşener, Kocaeli Üniversitesinde İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu.

TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK İÇİŞLERİ BAKANI : 20. Dönemde İstanbul, 21. Dönemde Kocaeli ve 23. Dönemde İstanbul Milletvekili seçilen Meral Akşener, 54. Hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Refah Partisi (RP) ile DYP'nin Necmettin Erbakan'ın başbakanlığında kurduğu koalisyon hükümetinde, 1996 yılında Mehmet Ağar'ın Susurluk kazasının ardından istifa etmesiyle boşalan içişleri bakanlığına atandı. Akşener, Türkiye'nin ilk ve bugüne kadarki tek kadın içişleri bakanı olma unvanını da elinde bulunduruyor.

YAĞLI KAZIĞA OTURTURUZ : 28 Şubat döneminde askerin siyasete müdahalesine karşı çıktı ve Genelkurmay'ın düzenlediği "irtica brifinglerine" yapılan davete katılacak olan valileri açığa alacağını söyledi. Akşener, yıllar sonra bu kararının ardından dönemin üst düzey askerlerinden birinin kendisine "gelirsek, o kadını yağlı kazığa oturturuz" şeklinde bir tehdit mesajı yolladığını açıkladı. 

ERDOĞAN VE GÜL İLE YOLA ÇIKTI: 1999 seçimlerinde bir kez daha milletvekili olan Akşener, 2001 yılında DYP'den istifa etti ve Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan liderliğinden Fazilet Partisi'nden (FP) ayrılan "yenilikçi" kanadın gittiği yeni oluşuma katıldı. Ancak sadece dört ay sonra bu yeni oluşumun da "Milli Görüş çizgisini sürdürdüğünü ve hayal kırıklığına uğradığını" belirterek MHP'ye geçti. Bu partiden 2004'te İstanbul büyükşehir belediye başkanlığına aday oldu ancak kaybetti ve daha sonra da 2007 ve 2011 yıllarında milletvekili seçildi. İki dönem TBMM Başkanvekilliği görevini yürüttü. 7 Haziran 2015'te yine MHP'den aday gösterildi ancak 1 Kasım 2015 seçimlerinde liste dışı kaldı.

İYİ PARTİ : MHP'den ihraç edilen Meral Akşener ülkücü kesimden kopardığı isimlerle 25 Eylül 2017 tarihinde İyi Parti'nin kuruluşunu ilan etti ve yeni bir yola çıktı.

MERAL AKŞENİR'İN EŞİ TUNCER AKŞENER KİMDİR? : Meral Akşener, Tuncer Akşener ile evli ve bu evlilikten 1 çocuğu var. Peki kimdir Meral Akşener'in eşi Tuncer Akşener... Meral Akşener kocası hakkında bilinmeyenleri şöyle anlattı;

-“Tuncer’lerin evle bizimki aynı bahçenin içinde iki evdi. Sene 1974’tü. Evi yerleştirmiştik. Çok yağmur yağıyordu. Ben pencereden dışarı bakıyorum. Bahçeyi su başmış, bir genç paçalarını sıvamış, çıplak ayakla suyu süpürüyor. Ben bakarken, eşim kafasını kaldırdı, ilk defa öyle gördük birbirimizi.

-İlk görüşte vurulmuşuz. O da ODTÜ’deydi. Hazırlık biri bitirmiş gelmişti. Birbirimize ilan-ı aşk etmiştik. Tuncer, sıkı Maocuydu. Eylemlere katılırdı, Perinçek’in gazetelerini dağıtırdı. Evlenmeden onu sağcı yaptım.”

Meral Akşener'in kökeni

Meral Akşener'in ailesi henüz 1.5 yaşında iken Yunanistan’dan mübadeleyle gelmiş ve Kocaeli’ne yerleşmiş. Kendisinden önce doğan 3 kardeşi yaşamamış. Meral Akşener'in yaşaması için ailesi 40 gün dua okutmuşlar.

MERAL AKŞENER'İN LAKABI: Bursa Yatılı Öğretmen Okulu’nda 4 yıl geçirdi. Stajını Çalıkuşu’ndaki Feride’nin ilk tayin yeri olan Zeyniler köyünde yaptı. Lisedeki lakabı ‘ayaklı kütüphane’ idi.

MERAL AKŞENER KUR'AN'I HATMETMİŞ

Dedesi Rumeli’de ‘kalem ehli’ bilinen din âlimlerindendi. Babası abisinin dedesinin eserleri üzerine çalışmasını istiyordu. O mühendis olunca Akşener ilahiyat okumak istedi. Olmadı. Yazları Kur’an kursuna gitti. Üniversiteye başladığında cami imamından ders alarak Kur’an’ı hatmetti.

TÜRKEŞ EVLERİNDE KALIYORDU : MHP Kocaeli İl Başkanı olan abisinin ülkücü olmasının üzerine etkisi büyük oldu. O yıllar klasikler ve antikomünist kitaplar okudu. Türkeş, 80 öncesi Kocaeli’ne gelince onların evinde kalırdı. Akşener o yıllarda Türkeş’e kendi evlerinde kahve ikram etti.

Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener :

meral akşener çocukları kimdir fatih akşenerMeral ve Tuncer Akşener çiftinin Fatih ismini verdikleri bir oğulları var. Fatih Akşener 2012 yılında Kadir Topbaş'ın nikahını kıydığı düğünle Işıl Abeş ile evlenmişti. Beylerbeyi sarayındaki düğünde çiftin şahidi ise Recep Tayyip Erdoğan olmuştu. Fatih ve Işıl çiftinin 2015 yılında Ahmet Pars ismini verdikleri bir oğulları oldu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Foto Galeri Meral Akşener'in kocası Tuncer Akşener kimdir? Akşener'in eşi meğer... Galeriye Gözat