BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.460,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mahalleler iftar sofralarıyla şenlendi

Gebze Belediyesi Ramazan ayı boyunca düzenlediği çeşitli iftar organizasyonlarıyla yaklaşık 50 bin kişiye iftar verdi.

Abone ol

Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nde hayırsever işadamı ve kuruluşların desteğiyle her akşam yüzlerce kişiye iftar yemeği veren Gebze Belediyesi ayrıca 20 mahallede iftar sofrası kurdu.

İftarını her akşam bir mahallede vatandaşlarla birlikte açan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “ Gebze açısından oldukça bereketli bir Ramazan ayını geride bıraktık. Her akşam mahallelerimizde ayrı bir güzellik yaşadık. İftar sofralarımızın her biri yeni kardeşliklere, yeni dostluklara vesile oldu” dedi. Gebze Belediyesi 11 Ağustos Çarşamba günü başlayan Ramazan Ayı boyunca yaklaşık 50 bin kişiye iftar verdi. Çoban Mustafa Paşa Külliyesi’nde bu yıl da hayırsever işadamı ve
kuruluşların desteğiyle her akşam yüzlerce kişiye iftar yemeği dağıtan Gebze Belediyesi, ayrıca ilçenin 20 mahallesinde iftar sofrası kurdu. Ramazan ayında geleneksel hale gelen iftar sofraları mahalle sakinleri ve vatandaşların akınına uğradı.

MAHALLE İFTAR SOFRALARI AİDİYET DUYGULARINI GELİŞTİRİYOR

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze’nin Türkiye’nin he,r yerinden göç eden insanların yaşadığı adeta küçük bir Türkiye olduğunu belirterek, “toplu iftar organizasyonlarımız ile 20 mahallemizde açtığımız iftar sofraları vatandaşların birbiriyle tanışmasını ve kaynaşmasını sağlıyor. Başka bir zamanda bir araya gelmesi mümkün olmayan insanlar aynı sofrayı paylaşıyor. Ailece birlikte iftar açıyorlar. Komşuluk ilişkileri
gelişiyor. İftar sofralarımız mahallelilik bilincinin ve şehre aidiyet duygusunun gelişmesine çok büyük katkı sağlıyor. Her akşam halkın içinde, misafir olduğum iftar sofralarında bu gerçeği yakından gördüm, müşahade ettim” dedi.

RAMAZAN TIR’I RENK KATTI
Gebze’nin 20 mahallesinde kurulan iftar sofralarında ayrıca mobil sahne kurularak Ramazan programları düzenlendi. İftar öncesi başlayan ve Ramazan gecelerine ayrı bir renk katan gösterilerde Hacivat-Karagöz oyunları, meddah, orta oyunu ve illüzyon gösterileri sahnelendi.
Ramazan TIR’ında oynanan karagöz-hacivat, orta oyunu, palyaço vemeddah gösterilerine büyük ilgi gösteren çocuklar, iftar sonrası sahnelenen eğitici, öğretici ve eğlendirici nitelikteki oyunlarla unutamayacakları Ramazan geceleri yaşadı.