BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.412,60
HABER /  GÜNCEL

Çocuklar Mersin'de yine ön planda

Mersin'de terör örgütü yandaşları polise taşla saldırdı. Çıkan olaylarda maddi hasar meydana geldi.

Abone ol

Mersin'de terör örgütü yandaşları polise taşlarla saldırdı. Siteler Polis Merkezi önünde tedbir alan polislere 6 -7 yaşındaki çocuklar kaldırmakta zorlandıkları taşları atması terör örgütü yandaşlarının çocukları kullanmaktan vazgeçmediğini gösterdi.

BDP Mersin Akdeniz İlçe örgütü tarafından izinsiz gösteri düzenlendi. Şevket Sümer ve Güneş Mahallesi sokaklarında dolaşan BDP'liler daha sonra Akdeniz İlçe örgütü önünde Hakkari'de öldürülen 9 terör örgütü mensubunun öldürülmesini protesto etti. İzinsiz gösterinin bitmesinin ardından dağılan grubun içinde bulunan çoğunluğu çocuklardan oluşan grup, polis merkezi çevresinde tedbir alan çevik kuvvet polislerine taşlarla saldırdı. 6 yaşlarındaki bir çocuğun kaldırmakta bile zorlandığı büyük bir taşı polisin kalkanına atması terör örgütü yandaşlarının çocukları nasıl kullandığını gösteren en güzel örnekti. Uzun süre atılan taşlara müdahale etmeyen polis daha sonra taş atan grupları gaz bombası ile müdahale etti.

Öte yandan terör örgütü yandaşlarının Kürt kökenli vatandaşların yaşadığı mahallelerde el ilanları dağıtarak pazar günü referandumda oy kullananları tehdit ettikleri belirtildi. Dağıtılan el ilanlarında oy kullanmaya kalkanların evlerinin yakılacağı tehditleri yazılı olduğu bildirildi. Referandum öncesi tedbirlerini artıran Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri vatandaşları tehdit eden 17 kişiyi gözaltına aldı.