BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,62
ALTIN 2.383,48
HABER /  GÜNCEL

Yollar yine kan gölüne döndü

Bayramın ikinci gününde yine yollar kan gölüne döndü. Kazalarda 15 kişi ölürken 44 kişi yaralandı.

Abone ol

Bayramın ikinci gününde alkollü araç kullanımı ve dikkatsizlik kazaları artırdı. Konya, Balıkesir, Mersin, Adana ve İzmir'deki kazalarda 9 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı. Yurt genelindeki kazalarda ölenlerin sayısı bugün 15'i bulurken 44 kişi de yaralandı.

İzmir'in Güzelyalı semtinde, alkollü araç kullandığı için ehliyetine el konulan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Tuğçe Süt, sınıf arkadaşı 21 yaşındaki Pınar Sinem ile otomobille gezmeye çıktı.

Ehliyetsiz sürücü yine alkollüydü.

Tuğce Süt'ün kullandığı otomobil, direksiyon hakimiyetini kaybedince palmiye ağacına çarptı. Kazada iki üniversite öğrencisi hayatını kaybetti.

Konya'da bayram ziyareti için yola çıkan Nebi Bilir'in kullandığı minibüs, 19 yaşındaki Veli Ecevit yönetimindeki otomobil ile çarpıştı.

Minibüs, yolun kenarındaki demir korkuluklara çarparak durabildi. Nebi ve Hatice bilir olay yerinde 11 yaşındaki Bekir Bilir ise hastanede hayatını kaybetti. Kazada 3 kişi de yaralandı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde ise bayram ziyaretine giden Nazmi Uzdaş yönetimindeki otomobil, iddiaya göre sürücüsünün uyuması sonucu araç bariyerlere çarptı. Kazada Nazmi Uzdaş ile Apal Saadetoğlu olay yerinde hayatını kaybetti. 4 kişi de yaralandı

Balıkesir'deki bayram ziyareti de kazayla sonuçlandı.

Bigadiç ilçesinde bayram ziyaretine giden ailenin içinde bulunduğu otomobil sürücünün uyuması sonucu 40 metre derinliğindeki uçuruma yuvarlandı.

Kazada 38 yaşındaki Şengül Su'nun hayatını kaybederken 2 kişi yaralandı.

Adana'da ise bayramda alışveriş merkezine gezmeye giden 3 arkadaştan 2'si kaldırım yerine yol kenarında yürümek isteyince otomobil çarptı. Kazada bir kişi öldü bir kişi de yaralandı.

Zonguldak ise büyük bir kazayı polis önledi. Alkollü ve tehlikeli araç kullanan bir minibüs sürücüsü polis tarafından durdurulmak istendi, ancak sürücü durmadı.

Kovalamaca sırasında minibüs beton korkuluklara çarptı.

Olay yerine gelen sürücünün arkadaşları polise engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine polis biber gazı ve copla gruba müdahale etti ve havaya ateş açtı.

Emniyette bekçilik yapan Yaşar Demirbağ ise, polise saldıran grup arasında oğlunu görünce sinirlerine hakim olamadı.

Alkollü sürücü ve polise mukavemet eden 4 kişi gözaltına alındı.