BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,56
ALTIN 2.376,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'dan ses seda yok!

CHP lideri referandum sonrası sessizliğe büründü. Başbakan konuştu, Bahçeli açıklama yaptı ama Kılıçdaroğlu'nun nerede olduğuna dair bilgi yok.

Abone ol

CHP'den yapılan açıklamaya göre de oy kullanamadığı doğrulanan Kemal Kılıçdaroğlu adeta sırra kadem bastı. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da olduğu tahmin ediliyor...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi'nden, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasına ilişkin bir açıklama yapıldı.

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul'un Kağıthane İlçesine kayıtlı adresinde ikamet ettiği ve bu adresi seçmen kütüğünde yer aldığı için oyunu İstanbul'da kullanmıştır. Daha sonra Emniyet yetkililerinin tuttuğu tutanakla Sayın Genel Başkanın bilgisi dışında bu adresten ayrıldığı bildirilmiş ve sandık seçmen listesinden kaydının düşürülerek isminin çıkarılmış olduğu anlaşılmıştır. Milletvekillerinin seçmen kütüğe kayıtlı oldukları çevrenin dışında da oy kullanabildiği bilindiği için yoğun referandum kampanyası sürecinde sandık seçmen listeleri incelenmemiş, bu arada YSK'nın 135 / 1 sayılı genelgesiyle Milletvekillerinin kütüğe kayıtlı oldukları yerin ilçe seçim kurulu Başkanlığından alınacak seçmen kağıdını göstermek suretiyle oy kullanabileceği hükmü getirildiğinden, milletvekillerinin seçim çevreleri dışında herhangi bir sandıkta oy kullanma olanağı kalmamıştır. Bu nedenle de Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'da oyunu kullanamamıştır" denildi.