BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,58
ALTIN 2.387,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eski İstanbul Yolu erken bitirilecek

Eski İstanbul Yolu’ndaki çalışmaların projede öngörülen bitiş tarihinden önce tamamlanması için tüm olanaklar seferber edildi.

Abone ol

Kentin kuzey-güney yönündeki en önemli ulaşım güzergâhlarından biri olan Eski İstanbul Yolu’nun bir an evvel tamamlanması için çalışmalar hızlandırılıyor.

Proje çalışmalarının bitiş tarihi olarak öngörülen 2011 Nisan ayından çok daha erken bir tarihte bitirilebilmesi için tüm olanaklar seferber edildi. Ulaşım açısından büyük öneme sahip olan yolun kısa sürede hizmete açılması düşünülüyor.

20 METRE GENİŞLİĞİNDE BULVAR

Toplam bin 723 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde çift gidiş gelişli yolda yaya ve araç güvenliği en üst düzeyde olacak. Modern bir bulvar yapımını içeren proje tamamlandığında bölge trafiği önemli ölçüde rahatlayacak.

TAŞ DUVARLAR TAMAMLANIYOR
Toprak kaymasının önlenmesi amacıyla yolun sol bölümünde yapılan 110 metrelik taş duvarda son rötuşlar yapılıyor. Alt kısımda yer alan 60 metrelik taş duvar ise bütünüyle tamamlandı. Halen havai hatların yer altına alınması ve alt temel serim çalışması sürdürülüyor.