BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,55
ALTIN 2.384,77
HABER /  GÜNCEL

Otomobil markete girdi: 3 yaralı

Samsun'da bir otomobil sürücüsü dreksiyon hakimiyetini kaybedince markete daldı.

Abone ol

Samsun'da bir otomobil, havanın yağışlı olması sebebiyle kayarak önce markete daldı ardından da bir tarlaya saplandı. Kazada araçta bulunan bir çocuk 3 kişi yaralandı. Markette alışveriş yapan 5 yaşındaki bir kız çocuğu ise kazadan son anda kurtulurken, kaza anı güvenlik kameraları tarafında saniye saniye görüntülendi.

İlkadım ilçesi Kıranköy mahallesinde saat 19.40'da meydana gelen kazada; Sefer Ali Fidan (61) idaresindeki 55 DZ 375 plakalı otomobil, aşırı hız ve yağış sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek yol kenarında bulunan markete girdi. Otomobil marketin yanında bulunan tarlaya saplanarak durabildi. Çevredeki vatandaşların yardımıyla araçtan çıkarılan yaralılar Ayşe Fidan (60), Melek Fidan (30) ile 3 yaşındaki Seyit Artun, ambulanslarla Samsun Mehmet Aydın Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazanın ardından olay yerine gelen jandarma ekipleri, inceleme yaptı. Büyük çaplı maddi hasarın meydana geldiği kazada market sahibi Salim Şahin, yetkililere tepki gösterdi. Aynı noktada çok sayıda kaza meydana geldiğini ifade eden Şahin tepkisini şöyle ifade etti: ''Ben o an kasanın başındaydım. Arabanın marketin camına girdiğini gördüm. Araçlar yolda devamlı aşırı süratli gidiyor. Biz bunu daha önce de jandarmaya, trafiğe söyledik ama, önlem alınmadı. Bir hafta önce de yaralamalı kaza oldu. 1 ay içinde 2-3 tane kaza oluyor ve kimse önlem almıyor. Kaza anında korktuk ve panikledik. Önce markette çalışanlara bir şeyiniz var mı diye seslendim. Sonra koşup yaralıkları çıkardım. Şuan ki durumlarını bilmiyoruz. Kaza anında alışveriş yapan bir çocuk vardı. Kapıdan geri çekildi. Bir adım daha atsaydı arabanın önünde olacaktı. Büyük facia atlattık. En büyük sıkıntımız önlem alınmaması.'' ifadelerini kullandı.