BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kartal'da 50 bin kişiye göz taraması

Kartal Belediyesi ve Maltepe Üniversitesi işbirliğiyle ilçede bulunan okullarda 50 bin öğrencinin gözleri tarandı.

Abone ol

Kartal Belediyesi sağlık alanında yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Kartal İlçesi sınırları içerisinde bulunan bütün okullardaki öğrencilerin gözleri taramadan geçirildi. Ekim ayında başlayan kampanya çerçevesinde, Kartal genelinde 50 bin öğrencinin gözleri taranarak kusurları tespit edildi. Yapılan araştırmalar sonucunda öğrencilerin yüzde 10’unda kusur tespit edildi.   
 
İlköğretim ve liseler genelinde Maltepe Üniversitesi Hastanesinden Prof Dr. Sadık Şencan tarafından yapılan uygulamayla, öğrencilerin göz bozukluklarının giderilerek, okullarda başarı oranlarının yükseltilmesi amaçlanıyor. Yapılan göz taraması ile öğrencilerin yaşadığı göz rahatsızlıklarının tespit edilip, erken teşhis ile tedavi olanağı sağlanıyor.
 
Kampanya çerçevesinde göz taraması yapılan öğrencilerin göz bilgileri de arşivleniyor. İleri ki dönemlerde göz sorunlarının teşhis ve tedavilerinde fayda sağlayacak olan arşivleme sisteminde ayrıca okullardaki öğrencilerin ayrıntılı olarak göz bilgileri de yer alıyor.