BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başakşehir'de “Başkan’a Sorun” izdihamı

Belediyelerin hesap zamanı. Başakşehir Belediye başkanı halkın karşısına çıktı. Toplantıda tam anlamıyla bir izdiham yaşandı.

Abone ol
Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın, geçen bir yılda Başakşehir mahallelerinde verdikleri hizmetleri, yaptıkları çalışmaları anlatmak  ve sorunları dinlemek için düzenlediği "Başkan'a sorun" toplantısında izdiham yaşandı.

14 Nisan Çarşamba günün saat 19.30’da Şahintepe Mahallesi Karagöz Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıyı salona giremeyenler dışarıya verilen canlı yayından izledi.

Başkan Mevlüt Uysal yapılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi:
 
"Zihni Küçük İlköğretim Okulu’nun yıkılarak her tür imkanlara sahip yeni bir okul yaptırdıklarını ve eğitime açtıklarını, yolların tozdan ve çamurdan kurtarmak için 25-26 bin ton asfalt kullandıklarını, 65-66 bin metrekare -yaklaşık 8-10 kilometre yolun- sathi kaplamasının yapıldığın, Şahintepe’den 2 bin 586 vatandaşın genel sağlık taramalarından geçirildiğini, 844 çocuğunu sünnet ettirildiğini, 66 çiftin evliliklerini yasal hale getirildiğini, göğüs kanserinde erken teşhisi kolaylaştıran taramalarda 184 kadının göğüs taramasının yapıldığını, erken teşhisle bir kadında tespit edildiğini ve tedavisine başlandığı gibi bilgilerin veren Uysal: “Herkesin beklediği esas konu var. O da ifraz.

Şahintepe’nin en büyük sorunlarından biri olan ifraz, yani tek parselin ortağı olan binlerce hissedarın hisselerinin müstakil hale getirilmesinin tek şartı olan bölüşme çalışmalarımızı geçen Haziran Ayı’nda başlattık ve 30 yıldır süre gelen bu sıkıntıya çözüm bulmaya çalıştık ve Ocak Ayı itibariyle de bitirilmesini planladık. Ancak işin içine girdiğimizde düşündüğümüzden de çok büyük sorunlarla karşılaştık. Örneğin Şahintepe’de 1371 nolu parsel var 1691 dönüm ve 6 bin 100 hissedarı var. Bu 6 bin 100 hissedarın ellerindeki hisseli tapuları topluyorsunuz ortaya 1800 dönüm gibi bir miktar çıkıyor. Ortada olmayan 200 dönüm arsa var yanı 200 dönüme yakın sahte tapu var. Bu durum bizim planlamamızı biraz sekteye uğratsa da çalışmalarımızı tamamladık, İnşallah Temmuz,Ağustos Ayı’nda Büyükşehir Belediyesi’ne onay için sunmuş olacağız. 
 
İfraz çalışmalarının tamamlanmasının ardından sizler de en azından ada bazında müstakil tapularınıza kavuşacaksınız. Artık elinizdeki tapu 6 bin 100 ortaklı bir tapu değil 20 bilemeden 30 ortaklı bir tapu olacak. Sizler de bu arsalarınıza evlerinizi yapabileceksiniz.
 
Vatandaşlara mikrofonlar verildi ve vatandaşlar da soru ve sorunlarını Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ a sordular. Vatandaşlar ağırlık olarak ifraz sorununun ne zaman çözümleneceği konusunda sorular yönelttiler, Pazar yeri, sağlık ocağı, lise gibi birçok taleplerini dile getirdiler.