BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yargıdaki kavga bel altına indi!

Yargıda yaşanan gerilim, tarafların birbirilerine acımasızca saldırmasına neden oluyor. Kavga şimdi de bel altına indi.

Abone ol

Yargı üzerindeki tartışmaların sürdüğü bir dönemde, sızdırılan bazı belgeler ile kavga bel altına indi. Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı ve Anayasa Mahkemesi Raportörü Osman Can’ın eşi Gülnur Can’ın, Ankara Hukuk Fakültesi’nde öğrenciyken aldığı disiplin cezasının belgeleri basına sızdırıldı.

Mahkemeye de yansıyan belgelere göre, Osman Can'ın eşi Gülnur Can henüz öğrenci olduğu dönemde, bir hocasına beğeni içeren çok sayıda mesaj attığı için, 2007’de bir yıl okuldan uzaklaştırma cezası aldı. Hürriyet gazetesinin haberine göre Gülnur Can, bu disiplin cezasının kaldırılması için Ankara 14. Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

MAHKEME İDDİALARI ONAYLADI

Bunun üzerine okul yönetimi, Gülnur Can’ın öğretim üyesine attığı mesajların kopyalarını delil olarak mahkemeye sundu. Mahkeme, 23 Ocak 2008’de verdiği kararda okulun verdiği disiplin cezasını yerinde buldu.

OSMAN CAN GELİŞMELERDEN RAHATSIZ

Osman Can konuyla ilgili şunları söyledi: “Kamusal bir mücadele yapıyoruz. Şahsi olarak basının böyle bir konuyu haber olarak değerlendirmeyi düşünmesi bile bana üzüntü veriyor.”