BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir caddeleri şiirlerle donandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “21 Mart Dünya Şiir Günü” nedeniyle otobüs duraklarını, şiirlerle donattı.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “21 Mart Dünya Şiir Günü” nedeniyle otobüs duraklarını, Türk edebiyatının 6 usta kalemi tarafından yazılmış “İzmir şiirleriyle” donattı. İzmir’de kültürün, sanatın ve kentlilik bilincinin gelişmesi için yapılan çalışmalar kapsamında 6 şairin “İzmir” için yazdığı şiirler, kentin yoğun bölgelerindeki 120 durak raketine kondu.

Cahit Külebi’nin “Şimdi İzmir’de”, Behçet Necatigil’in “İzmir, 1944”, Salah Birsel’in “İzmir”, Edip Cansever’in “İzmir’in Akşamları”, Necati Cumalı’nın “İthaf” ve Attila İlhan’ın “Gaziler Caddesi” isimli eserleri, 15 gün boyunca İzmirliler’e duraklardan gülümseyecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önce de, seçkin kültür ve sanat yapıtlarının yer aldığı kartpostallar, 15 şairin 16 eserinden oluşan “Şiir durakları” ve Halit Ziya Uşaklıgil’den Cevat Şakir Kabaağaçlı’ya kadar unutulmaz kalemlerin yer aldığı “İzmir’in öyküleri”ni duraklardaki reklam panolarına taşıyarak dikkat çekmiş ve kentlilik bilincinin sanat aracılığıyla geliştirilmesi çalışmalarına güzel bir örnek oluşturmuştu.