BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den sanatçılara sert tepki

MHP'li Oktay Vural Başbakan Erdoğan'ın davetine giden sanatçılara verdi veriştirdi. Sanatçıları kızdıracak açıklamalar yaptı.

Abone ol

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, 'Sanatçı Açılımı' toplantılarına katılan sanatçılara kendilerine gelme çağrısında bulundu.

Vural "Ey sanatçılar; herkes kendine gelsin. Siz saray veya hükümet sanatçısı değilsiniz. Yazıktır, günahtır ya." dedi.

SANATÇILAR SİYASALLAŞTI

Bugün Aydın'da kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen MHP'li Vural, geçen dönemlerde ses sanatçılarıyla biraraya gelen Başkan Erdoğan'ın bugün İstanbul'da gösteri sanatçılarıyla biraraya geldiği toplantıya tepki gösterdi. Sanatçı açılımı toplantılarının demokrasiyle bir alakası olmadığını iddia eden Vural, toplantıya katılan sanatçıların siyasallaştığını öne sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın açılım konusunda sanatçılarla bir araya gelmesini değerlendiren Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın açılım toplantılarına ses sanatçılarıyla başlattığını ve bugün bu toplantılara görsel sanatçılarla sürdürdüğünü söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın görsel sanatçılarla böyle bir toplantı düzenlemesinin güzel bir tesadüfü de ortaya çıkardığını öne süren Vural, "Sayın Başbakan görsel sanata katkı sağlayan muhterem bir siyasetçimizdir. Sanatçılar herkesin sanatçısıdır. Ses sanatçısı da görüntü
sanatçıları da şarkı ezgi ve filmlerini halk için yaparlar. Sanatçıların televizyonlardaki gösterileriyle sevinenler, üzülenler oluyor. Ama sizler milletin sanatçılarısınız. Milletin havasını, sesini kulağını ve kültürünü sizler dile getiriyorsunuz" diye konuştu.

SİZ BİR PARTİNİN SANATÇISI MISINIZ?

Açılım toplantılarına katılan sanatçılara seslenen Vural; şunları söyledi: "Onun için sanatçılara sesleniyorum. Siz saray sanatçısı değilsiniz, hükümet sanatçısı değilsiniz. Herkes kendisine gelsin. Siz bir partinin sanatçısı mısınız? Yazıktır, günahtır ya. Bugün AK Parti'nin tanıtım ve medya başkanlığının daveti üzerine toplantıya gidiyorlar ve kendilerini siyasileştiriyorlar. Ey sevgili sanatçılar bu Habur'daki rezaleti millete hazmettirmek için toplum nezdinde o gönül ilişkisini kırdırmaya izin
vermememiz gerekiyor. Bizim MHP olarak mesajımız budur."

PROPAGANDALARA ALET OLUYORLAR

Açılım toplantılarının ülkeyi bölmeye yönelik girişimler olduğunu ileri süren Vural, "Onun için bu ülkenin insanlarını bölmeye yönelik bu tip açılımların demokrasiyle ilgili hiçbir alakası yoktur. Görünen o ki yürütme maalesef acımasız baskısını toplumun her kesimine medyasından, gösteri sanatçılarına kadar hissettirmektedir. Hepimizin hayat alanını daraltmaya yönelik baskıların olduğu bir dönemde sanatçı, bireysel duruşuyla sözünü söyleyen birisidir. Bu parti propagandalarına bu şekilde alet
edilmelerini açıkçası doğru bulmuyoruz" şeklinde konuştu.