BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gaziantep'de İsrail protesto edildi

İsrail'in Mescid-i Aksa'nın bulunduğu bölgede Yahudi yerleşimleri oluşturma projesi, Gaziantep'te düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

Abone ol

Gaziantep'in Kırkayak Parkı'nda bir araya gelen 14 dernek, vakıf ve cemiyet üyesi kalabalık grup slogan atarak İsrail'in Filistin üstündeki baskıları proteste etti. Grup adına açıklama yapan Yemliha Aksoy, İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme çabası içinde olduğunu ifade ederek, "Terör Devleti İsrail'in Mescid-i Aksa'yı yıkma ve Kudüs'ü Yahudileştirme planlarına canları pahasına direnen bu uğurda binlerce şehit veren Kudüslü kardeşlerimizi yalnız bırakamayız. Ses, gaz bombaları ve mermilere aldırış etmeden Aksayı savunan kardeşlerimize Gaziantep'ten selam olsun. İsrailli askerlerin zulmüne uğrayan, Bütün İslam alemi adına gönüllü bekçilik yaparken tutuklanan, kardeşlerimize ne kadar dua etsek azdır. Mescid-i Aksayı savaş alanına dönüştüren işgalcileri ne kadar lanetlesek azdır" dedi.

Filistinlilere ilk kıble olan Mescid-i Aksa'da namaz kılmayı bile yasaklayanlara karşı ses çıkarmayan Müslümanlara çağrıda bulunduklarını ifade eden Aksoy, "Siyonistler Mescid-i Aksa'yı yıkmaya çalışıyor. Emanete ihanet etmeyen kardeşlerimiz ise; şehit oluyor, tutuklanıyor, işkenceden geçiriliyor. Ama nöbet alanından ayrılmıyor. Mescid-i Aksa'nın Siyonist devlet İsrail tarafından yıkılıp yerine Süleyman Ma'bedini inşa etme niyeti de artık herkes tarafından bilinen aşikar bir durum. Peki bu sessizlik niye? Ümmet artık harekete geçmeli. Mescid-i Aksa için üzerine düşen sorumluluğu üstlenmelidir. Sessiz kalarak zulme ortak olmamalıdır" diye konuştu.