BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da tartışma dur 'Durak' bilmiyor

Aytaç Durak'ın gönderdiği mektuplar Adana'da vatandaşlar farklı tepkiler gösterdiler.

Abone ol

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, derdini vatandaşlara gönderdiği mektupla anlattı. Mektubu alan bazı vatandaşlar, Durak'a tepki gösterirken, bazıları da kendisini tanıdıklarını belirterek mektubu dağıtmasına bile gerek olmadığını söylediler.

Başkan Durak'ın Mart ayı Adana Büyükşehir Belediye Meclisi olağan toplantısında meclis üyelerinin rüşvet aldığını ileri sürmesi ve rüşvet alışverişinin yer aldığı ses kayıtlarını dinletmesinin ardından meclis üyesi Mustafa Tuncel'in, Durak ile tartışmasının ardından yaşanan süreç Durak ve Tuncel'in MHP'den istifa etmeleriyle sonuçlandı. Rüşvet iddialarıyla ilgili adli süreç başlarken, rüşveti ihbar etmesine rağmen kendisinin hedefe alındığını söyleyerek medyayı suçlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, vatandaşlara 1 milyon mektup göndererek yaşanan süreci anlattı. Rüşveti ortaya çıkarmasına rağmen bir kısım medyanın bilinçli olarak kendisinin üzerine gittiğini anlatan Durak'ın mektubunu alan Adanalılar da bu olayda ikiye bölündü.

Bazı vatandaşlar Adanalı Durak'ın haksız servet edinmeyeceğini, rüşvetle sürekli mücadele ettiğini belirttiler. Bazı vatandaşlar da Durak'ın 25 yıldır Adana'yı soyup soğana çevirdiğini ifade ettiler. Evlerine Durak'tan mektup gelen bazı vatandaşlar, Aytaç Durak'ı 25 yıldır tanıdıklarını anlatarak, "25 yıldır Durak, Adana'ya hizmet ediyor. Kurduğu 4 fabrika ile halka ucuz ekmek veriyor. Bu insan haksız mal edinemez. O ancak böyle rüşvet alanları ortaya çıkarır. Bu Durak'ı seçimde yenemeyen bazı kişilerin bir oyunu" dediler. Evlerine mektup gelen bazı Adanalılar ise "Basın doğru taraftadır. Durak, vatandaşa mektup gönderip anlatsa ne olur? Yazılanların hepsi doğru. Memleketi soydu soğana çevirdi" diye konuştular.