BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,81
ALTIN 2.419,73
HABER /  GÜNCEL

Hayat kadınından pişkin savunma

Yurttan kaçtı yeni bir hayata yelken açtı. Ancak başına gelmeyen kalmadı. Ağına düştüğü kadın kendini öyle bir savundu k..

Abone ol

Yurttan kaçan küçük yaştaki kızı erkeklere satmakla suçlanan hayat kadını, "Ben ona iyilik yaptım" diyerek kendini savundu.

Bursa'da yurttan kaçan 16 yaşındaki kızı erkeklere pazarladıkları iddia edilen ve aralarında bir hayat kadını ile fuhuş için otelini kullandırdığı iddia edilen otel işletmecisinin de bulunduğu sanıkların yargılanmasına başlandı.

Tutuklu hayat kadını, "İyiliğimin bedelini kötülük bularak ödedim" diyerek kendini savundu.  5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "çocuğun nitelikli cinsel istismar, çocuğu fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak, aracılık etmek, cebir, tehdit, hile kullanarak kişiyi hürriyetinden mahrum bırakmak" suçlarından 26'şar yıl hapisleri istenen tutuklu sanıklar K.A.R., N.T., E.T. ve M.B. ile fuhşa aracılık ettikleri öne sürülen otel sahibi İ.Y. ve resepsiyon görevlisi C.F. ve zorla fuhuş yaptığı iddia edilen N.A.'nın yargılanmasına başlandı.
Hayat kadını olduğunu ifade eden tutuklu sanıklardan N.T. ise (25), "Bir akşam, kent meydanında N.S.A. ile karşılaştım. Bana kalacak yerinin olmadığını söyledi.

İYİLİK YAPTIM BEDELİNİ KÖTÜLÜK BULARAK ÖDEDİM

Ben de kendisini evimde misafir ettim. Yaklaşık bir hafta kaldı. Yılbaşı gecesi hep birlikte eğlenmeye gittik. Daha sonra kendisi İstanbul'daki ailesinin yanına gideceğini söyleyince yol biletini de alıp yolcu ettik. Kesinlikle kendisini fuhuş için satmadık. Suçlamaları kabul etmiyorum. İyilik yaptım, bedelini kötülük bularak ödedim" dedi.

Yurttan kaçan 16 yaşındaki N.S.A.'ya zorla fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen sanıklardan K.A.R. ise, "Hayat kadını olan N. T.'ye bir daha bu işi yapmaması için ev tuttum. 3 yıldır birlikte yaşıyorduk. Bir gün N.S.A.'yı evde gördüm. Bana kendisine de ev açmamı ve ilişkiye girmemi istedi. Kabul etmeyince de başıma bir iş açacağını söyledi. Bir süre sonra da İstanbul'daki ailesinin yanına döndü. Ben kimseyi pazarlamadım. Suçsuzum. Bana iftira attı" diye konuştu.

KENDİ İSTEĞİ İLE BİRLİKTE OLDUK

Diğer tutuklu sanıklar E.T. ve M.B. de suçsuz olduklarını söylediler.
Tutuklu sanıklardan K.A.R.'yi tanıdığını ifade eden tutuksuz sanık N.A. ise, "K.A.R.'nin arabasının camı patlamıştı. Onu tamir ettik. Evlerimiz aynı yol üzerinde olduğu için evime bırakacaktı. Onların evin önüne gelince çay içmek için davet etti. İçeriye girdiğimde 2 kadın vardı. Alkol alıyorlardı. Silahımı çıkarıp kenara koydum. O sırada içki bittiğinden K.A.R., bira almak için dışarıya gitti. N.S.A. ile yakınlaşmamız oldu. Kendi isteği ile birlikte olduk. Para istemedi. Kimseye de para vermedim. Silah
ile kimseyi korkutmadım" dedi.

Bir otelde resepsiyon görevlisi olarak çalışan C.F. ise, geç saatlerde otele gelen N.S.A.'yı yaşı küçük olduğu için almak istemediğini, ama dışarıda kalmasına gönlü el vermediği için otele müşteri olarak girişini yaptığını ifade ederek, "Ben onun para karşılığı erkeklere pazarlandığını bilmiyordum" şeklinde kendini savundu.

Otel işletmecisi İ.Y. ise, o gece otelde olmadığını ifade ederek, suçla hiçbir alakasının olmadığını söyledi. Mahkeme, duruşmaya katılmayan N.S.A.'nın dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için davayı erteledi.