BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  GÜNCEL

Adnan Öztürk silahlarını çıkardı

Galatasaray Başkan adayı Adnan Öztürk seçime az bir zaman kala kozlarını sahaya sürüyor. Listesinin bir bölümünü açıkladı.

Abone ol

Galatasaray Kulübü'nde 27 Mart'ta yapılacak olağan seçimli genel kurulda başkan adayı olan Adnan Öztürk, listesinin bir bölümünü, düzenlediği toplantıyla açıkladı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde düzenlediği ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı toplantıda, yönetici adayları teker teker tanıtıldı. Adnan Öztürk'ün açıkladığı adayların isimleri şöyle:

Kaan Boyner, Prof. Dr. Emre Alkin, Reşit Sinanlı, Mehmet Cibara, Can Topsakal, Murat Ece, Prof. Dr. Hamdi Yasaman, Hayrettin Kozak.

Bu arada, Ümit Özdemir'in ise Stat A.Ş'nin başına geleceği duyuruldu.


Öte yandan, UEFA ve G-14 oluşumunda görev yapan Tomas Kurth'un Futbol İcra Kurulu Başkanı, Barcelona Kulübü'nün eski idari yetkilisi Esteve Calzada'nın Futbol İcra Kurulu Üyesi, Peter Kenyon'un da Futbol İcra Kurulu Üyesi olacağı ifade edildi.

''HİZMET YARIŞINA GİRDİK''

Adnan Öztürk, yaptığı konuşmada, başkan seçilmesi durumunda yapacaklarının sözünü verirken, başkanlık yarışına kulübü hak ettiği yere taşımak için girdiklerini söyledi.

''Hiçbir Galatasaraylı diğer Galatasaraylının rakibi değildir'' diyen Öztürk, Galatasaray'ı hak ettiği yere taşımak için hizmet yarışına girdiklerini kaydetti.

Kongre üyelerine şeffaflık sözü veren ve bunun artık zorunluluk haline geldiğini belirten Öztürk, önemli konularda kulüp genel kurulundan onay alacaklarını vuruladı.

Adnan Öztürk, Galatasaray'da ''öteki'' kavramının olmadığını vurgulayarak, ''Tüm iletişim kanallarımız herkese açık olacaktır. Galatasaray Televizyonu şifresiz olarak milyonlarca Galatasaraylıya ulaşacak'' dedi.

Yönetime gelmesi halinde tüm satın almaların ihaleyle yapılacağını ifade eden Öztürk, yeteri derece teklif alınmaması halinde planlanan yatırımın yapılmayacağını kaydetti.

''AKILCILIK HAKİM OLACAK''

Başkan adayı Adnan Öztürk, kulüp yönetimlerinde akılcılığın öne planda olacağını vurguladı.

Nezaket, vefa, sevgi ve saygı ile birlikte liderliği camiada en üst düzeye çıkartacaklarının sözünü veren Öztürk, futbolu uluslararası düzeydeki profesyoneller kanalıyla yöneteceklerini, yapılacak transferlerin akılcı bir sistemle seçileceğini söyledi.

Öztürk ayrıca, spor tesislerinde revizyon yapacaklarını ve İstanbul'un merkezi bir ilçesinde, içinde spor salonunun da bulunacağı bir kompleks inşa edeceklerini, bunun anlaşmalarının yapıldığını ifade etti.

''BORCU, BORÇ ALARAK KAPATMAYACAĞIZ''

Kulübün sürekli zarar ettiğini savunan Adnan Öztürk, ''Artık borcu, borç alarak kapatmayacağız'' ifadesini kullandı.

Adnan Öztürk, hedeflerinin borçları azaltmak ve bilançoyu denk hale getirmek olduğunu dile getirdi.

Başkan adayı Öztürk, sözlerini, ''Biz yalan söylemesini bilmeyiz. Sözümüzü unutmayı bilmeyiz, bahane üretmeyiz. Biz Galatasaray'ı sevmesini, çalışmasını biliriz, böyle bir Galatasaraylıyız'' diyerek tamamladı.

CALZADA: ''BARCELONA MODELİ BAŞARIYA ULAŞACAKTIR''

Toplantıda, Adnan Öztürk'ün başkan seçilmesi halinde Futbol İcra Kurulu Başkanlığı ve üyeliklerine getirilmesi planlanan Tomas Kurth, Estebe Calzada ve Peter Kenyon da birer konuşma yaptı.

Tomas Kurt, Galatasaray'da olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, ''UEFA'da Şampiyonlar Ligi'ni benim dönemimde kurduk. Artık her kulübün rüyası bu ligde şampiyon olmak. Umuyorum Galatasaray da bu kupada en iyi yere gelecektir'' dedi.

2000'li yılların ardından Galatasaray'ın Avrupa'da elde ettiği başarıların devamının gelmediğini ifade eden Kurth, ''Bugün artık yeni bir fırsat var. Yeni statla birlikte takımı oluşturacak sporcuların ve yöneticilerin alışkanlıkları ve en önemlisi seyircilerin alışkanlıkları değişecek. Biz bilgi birikimimizi Galatasaray için kullanacağız. Bugün kulübün tarihinde bir dönüm noktası'' diye konuştu.

Barcelona'nın son yıllardaki yapılanmasında etkin bir isim olan Esteve Calzada ise Galatasaray'da Barcelona modelini uygulamaya koyacaklarını dile getirerek, ''Bu modelin Galatasaray'a da son derece uygun olduğunu düşünüyorum. Orada başarılı olduk, burada da olacağız'' ifadesini kullandı.

Türkiye'ye iş gereği gelmeye başladığında oğluna Galatasaray forması aldığını anlatan Calzada, ''5 yaşındayken oğluma Galatasaray forması almıştım. Aradan 5 yıl geçtikten sonra oğluma sorduğumda, Galatasaray'ı hatırlamadığını söyledi. Biz burada oğluma yeniden Galatasaray forması satın almamı sağlayacak başarıları sağlamaya çalışacağız'' diye konuştu.

Galatasaray'ın uluslararası düzeyde başarı kazanmasını sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Calzada, ''Bununla birlikte Türk Milli Takımı'nın Dünya Kupası'na katılamaması kabul edilemez. Galatasaray ile birlikte Türk Milli Takımı'nın da yeniden dünya sahnesinde yer almasını sağlamalıyız'' ifadelerini kullandı.

Peter Kenyon ise içinde yer alacağı projenin Galatasaray ve Türk futbolu için çok faydalı olacağını, Türk futbolunun tanınırlığını artıracağını söyledi. Türkiye'nin ekonomi ve sporda büyük bir gelişme içinde olduğunu anlatan Kenyon, Galatasaray'ın Türkiye'nin tek uluslararası spor markası olduğunu dile getirdi. Kenyon, Galatasaray'ı daha profesyonel yapıp, daha ileriye taşıyıp, her defasında kazanan bir camia yapmayı hedeflediklerini dile getirdi.

HAKAN ŞÜKÜR DE KATILDI

Adnan Öztürk'ün, yönetim kurulu adaylarını açıkladığı toplantıya sarı-kırmızılıların eski milli futbolcularından Hakan Şükür de katıldı.

Toplantıda eski başkanlardan Faruk Süren de yer alırken, eski başkanın, kendi döneminde kazanılan UEFA Kupası'nın görüntülerini ekranda izlerken gözlerinin dolduğu gözlendi.