BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Toplu iş sözleşmesinde mutlu son

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Vakfı ile Tez-Koop-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı.

Abone ol

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Vakfı ile Tez-Koop-İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 5. görüşmenin ardından anlaşma ile sonuçlandı.

OMÜ Vakfı iktisadi işletmelerinde çalışan 200 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi Omtel Deniz Otel'de yapılan törenle imzalandı. Törene OMÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Muhammet Dervişoğlu, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Doç. Dr. Vedat Ceyhan, İktisadi İşletmeler Genel Müdürü Osman Yumbul, Omkan İktisadi İşletmesi Müdürü Ömer Faruk Falcıoğlu, Omtel İktisadi İşletme Müdürü Nihat Yazıcı, Tez-Koop-İş Sendikası Ankara 2 No'lu Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barın, Şube İdari Sekreteri Salih Memiş, sendika işyeri temsilcileri Ayhan Demirkıran, Suzan Aktaş ve Murat Keseci katıldı.01 Ocak 2010 ile 30 Haziran 2012 tarihlerini kapsayan yeni sözleşmeye göre işçilerin maaşlarında ilk altı ay yüzde 8, ikinci altı ay yüzde 5, üçüncü altı ay yüzde 5, dördüncü altı ay yüzde 5, beşinci altı ay yüzde 4 oranında artış sağlandı.

Müzakerelerin mutlu sona ulaşmasından duyduğu memnuniyeti belirten Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Muhammet Dervişoğlu, "Toplu iş sözleşmemiz 19 Mart 2010 tarihinde sonlandırıldı. Gerekli hazırlıkları yaparak farkları kısa zamanda ödeyeceğiz. Bilindiği üzere vakfımızın gelirlerinin tümü OMÜ'ye harcanılmaktadır. Öğrencilere burs veriyoruz ve kişisel gelişimlerine yönelik olarak sosyal aktiviteler düzenliyoruz. Bilimsel Akademik Teşvik Ödülleri veriyoruz. Ayrıca, üniversiteye vakıf amaçları çerçevesinde sosyal tesisler inşa ediyoruz. Bütün bunlar vakfımızın çok güzel amaçlar için çalıştığının göstergesidir. Bu vesileyle vakfımızı kuranlara teşekkür ediyoruz. İmzaladığımız yeni toplu sözleşme ile sağlanan imkanların çalışanlarımızı motive edeceğini, işlerine daha iyi sarılacaklarını düşünüyorum. Hizmetlerin devamlılığının sağlanması ve arttırılması için daha verimli çalışacaklarına ve vakıf gelirlerini arttırılması için üzerlerine düşen görevleri yapacaklarına inanıyorum" dedi.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin karşılıklı anlayış içerisinde masada bitmesine sevindiklerini belirten Tez-Koop-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Mustafa Barın, "İşyeri temsilcilerimizle yaptığımız uzun görüşme ve çalışmaların ardından enflasyon oranları, çalışanların hayat standartları, çalışanlarımızın görev yaptıkları iktisadi işletmelerin idari ve mali yapısı ile dengeleri göz önünde bulundurularak yapılan sözleşme sendikamızı ve üyelerimizi memnun etmiştir. Bu nedenle OMÜ Vakfı Yönetim Kurulu Üyelerine ve idarecilerine sendika olarak teşekkür ediyoruz" diye konuştu.