BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MEDYA

Hürriyet Soma tepkisinde fena çuvalladı!

Mersin'de sağlık çalışanlarının Hemşirelik Haftası nedeniyle kutlama yaptığını iddia eden ve Soma nedeniyle tepkli gösteren DHA ve Hürriyet haberi geri çekerek özür diledi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Doğan Haber Ajansı (DHA), Mersin’in Silifke ilçesinde KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası işyeri temsilciliği Hemşirelik Haftası'nın coşkuyla kutlandığına dair servis ettiği haberini geri çekti. Söz konusu kutlamanın Soma'daki faciadan önce gerçekleştiği ifade edildi.

DHA'DAN ÖZÜR AÇIKLAMASI

Ajantan yayınlanan özür yazısında, "Mersin’in Silifke ilçesinde KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası işyeri temsilciliğinin Hemşirelik Haftası kutlamaları kapsamında düzenlediği yemeğin, Soma’daki kömür ocağı kazasından önce gerçekleştiği açıklandı. Bu konuda bugün servise konulan haber ve eğlence fotoğrafları da o geceye ait olup Silifke mahreçli haberimiz nedeniyle özür dileriz." denildi.

HÜRRİYET DE TUFAYA GELDİ!

DHA'nın haberini manşetinden duyuran ve "Siz de emekçisiniz ayıp" başlığı sert bir yorum yapan ise yine manşetten yaptığı duyuru ile özür diledi. Açıklamada "olarak bu haberi Soma faciasının acısı ile karşılaştırıp, “Siz de emekçisiniz ayıp” başlığı ile manşetlere taşıdık. Ancak bu büyük bir hataydı...  Doğan Haber Ajansı, konuyla ilgili olarak abonelerine bir düzeltme metni geçti. Haberi derhal yayından çektik." denidi. Açıklamanın devamınd şöyle denildi.

"HATALIYIZ ÖZÜR DİLERİZ!"

Manşetten kullandığımız ve Silifke Sağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası Temsilciliği ile üyelerini rencide edici bu yanlışlıktan ötürü onlardan ve okurlarından özür dileriz.