BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.491,78
HABER /  GÜNCEL

Acılı anne: Ev almak için gittin, kömür olup döndün

Soma’da hayatını kaybeden işçilerden Ahmet Çelik’in cenazesi Adana’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Madencinin 6 yaşındaki yeğeni Osm...

Abone ol

Soma’da hayatını kaybeden işçilerden Ahmet Çelik’in cenazesi Adana’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Madencinin 6 yaşındaki yeğeni Osman’ın gözyaşları cenazeye katılanların yüreğini dağlarken, acılı anne "Ev almak için gittin, kömür olup döndün" diye feryat etti.
Ahmet Çelik (32), 5 yıl önce maden ocağında çalışmak için Merkez Sarıçam ilçesine bağlı Karlık köyü Torunlar Mahallesi’nden Manisa’nın Soma ilçesine gitti. Gittikten bir yıl sonra da köylerinden Gülizar Çelik ile evlenen Ahmek Çelik’in Zeynep (3) adını verdikleri bir de kızları oldu. Bankadan çektiği krediyle ev satın alan Çelik, kredinin borcunu bitirdikten sonra maden ocağında çalışmayı bırakıp Adana’ya dönmenin hesaplarını yapıyordu. Ancak Ahmet Çelik’in bu hayali, Soma’daki maden ocağındaki kazayla son buldu. Maden kazasında hayatını kaybeden Çelik’in cenazesi dün gece annesi Naciye ve babası Osman Çelik tarafından Soma’dan getirilerek Buruk Mezarlığı’ndaki morga konuldu.

"EV ALMAK İÇİN GİTTİN KÖMÜR OLUP DÖNDÜN"
Bugün sabah 08.00 sıralarında morgdan alınan Ahmet Çelik’in cenazesi gasilhaneye götürülerek yıkandı. Anne Naciye Çelik, oğlunu burada son kez gördükten, gözyaşları arasında, "Oğlum kömür olmuş. Manisa’nın dağlarında oğlum kayboldu. ev almak için gittin, kömür olup döndün. Oğlum Ahmedim sana kıyamam "diyerek feryat etti.
Eşini son kez gören Gülizar Çelik de, gözyaşlarına boğuldu, yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durdu.
Ahmet Çelik’in cenazesi Türk bayrağına sarılı tabuta konulup Sarıçam ilçesine bağlı Karlık Köyü’nün Torunlar Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Burada binlerce kişinin katılımıyla cenaze töreni yapıldı.

6 YAŞINDAKİ OSMAN HEM AĞLADI HEM AĞLATTI
Ahmet Çelik’in ablası Fatma Göbek’in oğlu, 6 yaşındaki Osman Göbek’in, bir kenara çekilip ağlaması görenlerin yüreğini burktu. Bir komutan, ayağında yırtık ayakkabı bulunan minik Osman’ın yanına giderek onu teselli etmeye çalıştı. minik Osman, basın mensuplarına de, "Dayım öldü o yüzden ağlıyorum" dedi.
Adana Müftüsü Arif Gökce’nin, cenaze namazını kıldıracağı sırada minik Osman dayısının Türk bayrağına sarılı tabutuna yaklaşarak beklemeye başladı. Daha sonra namazın başlamasıyla minik Osman, büyüklerinin yanına geçip saf tuttu.
Cenaze namazı kılınırken, Ahmet Çelik’in 3 yaşındaki kızı Zeynep’te her şeyden habersiz yakınlarının kucağında etraftakileri izledi.
Namazın kılınmasının ardından tabut, vatandaşların omzunda bir süre taşınarak araca konularak köy mezarlığına getirildi. Burada anne Naciye Çelik ve kızlarının ağıtları yürekleri dağladı. Çelik’in cenazesi gözyaşları arasında dualarla toprağa verildi.
Törene, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Adana Emniyet Müdürü cengiz zeybek de katıldı.
(İHA)