BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,54
HABER /  GÜNCEL

Başbakanımız bütün acıları yüreğinde hissediyor

CNN International muhabiri Christiane Amanpour’a Londra’da mülakat veren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Soma faciasıyla ilgili olarak, “B...

Abone ol

CNN International muhabiri Christiane Amanpour’a Londra’da mülakat veren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Soma faciasıyla ilgili olarak, “Başbakanımız bütün acıları yüreğinde hissediyor" dedi.
Suriye’nin Dostları Grubu toplantısına katılmak için geldiği İngiltere’deki Türk Büyükelçiliğinde Soma Faciasında hayatını kaybedenler için düzenlenen anma programına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, daha sonra CNN International’in deneyimli muhabiri Christiane Amanpour’a elçilikte mülakat verdi. Davutoğlu röportajın başında Türk halkına taziyelerini bildiren ve yardım teklifinde bulunan bütün ülkelere, liderlere ve bakanlara teşekkür etti. Davutoğlu, “Elbette bu çok üzücü bir olay ve Cumhuriyet tarihinde yaşanan en trajik kazalardan biri” diyen Davutoğlu, “Neyin yanlış gittiğini anlamak için her şey yapılacak ve çaba gösterilecek. Kaza sırasında veya kazadan önce yapılmış bir hata olup olmadığına dair çalışmalar yapılacak” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Soma kazasından sonra gelen eleştirilerle ilgili soruya cevap veren Davutoğlu, “Başbakanın altını çizmek istediği konu bu tür kazaların diğer bütün ülkelerin karşılaştığı türden olduğuydu. Maden güvenliği dünyadaki bütün ülkeler için zorlu bir iş. Biz güvelik konusuna çok öncem veriyoruz. Standartlarımız fazlasıyla yüksek” ifadesini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kaza bölgesinde protesto edilmesi konusunda sorulan soruyu yanıtlayan Davutoğlu, “Şu an duygusal zamanlardayız. Elbette gösteriler olabilir. Biz insanların gösteri hakkına saygı duyuyoruz. Biz gösterilerinin anayasal hak olduğunun farkındayız. Elbette ki halkımızın acısını anlıyoruz. Başbakan da anlıyor. Londra’ya gelmeden önce ve gün içinde kendisiyle konuştum. Kendisi bütün acıları yüreğinde hissediyor. Herkes biliyor ki Başbakanımız halkının yanındadır ve her zaman halkın acılarını hissetmektedir. Aksi takdirde son 10 yıldaki sekiz seçimde bu kadar destek almazdı. Başbakanımız gelecekte bu tür kazaların yaşanmaması için gereken bütün önlemlerin alınması konusunda bütün kurumlara talimat verdi” dedi.
(İHA)