BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  GÜNCEL

Benim ciğerim yandı, kader demesinler!

Afşin-Elbistan'da 11 kişinin ölümüyle ilgili kazanın davası görülmeye devam edildi. Olayda kardeşini kaybeden Zeliha Öztürk, "Benim ciğerim yandı. Kimsenin yaptığı yanına kâr kalmasın. 'Kader' diyorlar. Bu olaya kader demesinler" dedi.

Abone ol

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne kömür temin eden Çöllolar Kömür Sahası'nda 3 yıl önce 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili haklarında "Bilinçli taksirle birden çok kimsenin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan kamu davası açılan 23 kişinin yargılanmasına devam edildi.

SANIKLAR: SUÇUMUZ YOK 

Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, toprak altında kalan işçilerin yakınları ve avukatları ile tutuksuz yargılanan 23 sanıktan biri ve avukatları katıldı. Duruşmada söz alan sanıklar, suçsuz olduklarını ifade etti. Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Ailelerin avukatı Arif Emre İlhan, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, yargılama sürecinin bitmesini beklediklerini kaydetti.
 
BİLİRKİŞİ RAPORU RAPORU BEKLENİYOR 

Eksiklikler nedeniyle duruşmanın ertelendiğini ifade eden İlhan, "Dosyada bilirkişi raporu ve eksik hususların giderilmesi bekleniyor. Duruşma bu nedenle 11 Temmuz'a ertelendi. Davanın 10'uncu celsesi yapıldı. 11 Temmuz'da 11'inci celsesi yapılacak. Ailelerin avukatları olarak yargılanma sürecinin bir an evvel bitmesini bekliyoruz" diye konuştu.

'KİMSENİN YAPTIĞI YANINA KAR KALMASIN'

Toprak altında kalan işçilerden Muhsin Koşan'ın ablası Zeliha Öztürk ise davanın uzamasının kendilerini üzdüğünü belirterek, "Benim ciğerim yandı. Kimsenin yaptığı yanına kâr kalmasın. 'Kader' diyorlar. Bu olaya kader demesinler" ifadelerini kullandı.

'SOMA'NIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ'

Bu arada olayda yaşamını yitiren işçilerden Aydoğan Polat'ın Afşin ilçesinde yaşayan ağabeyi Duran Polat ise Soma'da hayatını kaybeden işçilerin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Faciayı televizyonlardan izlediklerini ve çok üzüldüklerine dile getiren Polat, "Ülkemizin başı sağolsun. Bu acıyı biz 2011'de Çöllolar Kömür Havzası'nda yaşadık. Bu acıyı yaşayan bilir. Ölenlere Allah’tan rahmet ailelere de sabırlar diliyorum" dedi.

NE OLMUŞTU?

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar açık kömür üretim sahasında 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte 1 işçi yaşamını yitirmiş, 10 Şubat 2011'de meydana gelen ikinci göçükte ise 10 kişi toprak altında kalmıştı. Toprak altında kalanlardan dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmış, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'nın cenazelerine ulaşılamamıştı.