BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  GÜNCEL

Beyaz Saray önünde Soma anması

Manisa’nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden 280’den fazla işçi, ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Beyaz Saray önünde, mumlarla yere SOM...

Abone ol

Manisa’nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden 280’den fazla işçi, ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Beyaz Saray önünde, mumlarla yere SOMA yazılarak anıldı.
ABD’nin Washington şehrinde yaşayan bir çok Türk ve yabancı Beyaz Saray önüne gelerek burada Soma faciasında hayatını kaybeden işçileri andı. Beyaz Saray önüne mumlarla SOMA yazan kalabalık, İstiklal Marşı okudu. Törendeki bir katılımcı duygularını, “Acımız gerçekten çok büyük. İş kazaları kader değildir. 1880’lerde kalan iş kazaları bugün Türkiye’de tekerrür ediyor. Buradan hayatını kaybeden insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum. Umarım Türkiye’de de iş kazaları haber olarak gündemimizde yeri olmasın” dedi.
Diğer bir katılımcı, “Akşam vakti üzüntülü olarak Beyaz Saray’ın önünde toplandık. Türkiye’den çok acı haberler aldık. Yüzlerce vatandaşımızın kaybetmemizin acısı kalplerimize oturdu. Bugün binlerce çocuk yataklarına babasız girdi. Bu herkesi derinden etkiledi. Bütün ailelere Allah’tan sabır diliyoruz” diye konuştu.
Beyaz Saray’dan verilen taziye mesajında, “Bütün Amerikan halkı adına, hayatını kaybeden işçilerin aileleri ve yakınlarına gönülden baş sağlığı dileriz. Madende kalan işçilerin en yakın zamanda kurtulmalarını umut ediyoruz” denilmişti.
(İHA)