BIST 8.879
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.240,14

Fatma Şahin Kimdir?

Fatma Şahin, 20 Haziran 1966'da Gaziantep'te doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Perihan'dır. Kimya Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. SANKO Holding'de İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştı. XXII., XXIII.ve XXIV. Dönem Gaziantep Milletvekilliği yaptı. Ayrıca Gaziantep ve bölgenin üst üste 2 dönem Milletvekilliği yapan ilk kadın Milletvekilidir. XXII. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği...

Fatma Şahin, 20 Haziran 1966'da Gaziantep'te doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Perihan'dır. Kimya Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. SANKO Holding'de İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştı.

XXII., XXIII.ve XXIV. Dönem Gaziantep Milletvekilliği yaptı. Ayrıca Gaziantep ve bölgenin üst üste 2 dönem Milletvekilliği yapan ilk kadın Milletvekilidir. XXII. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevinde bulundu.

TBMM Töre ve Namus Cinayetleri ile Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyon Başkanlığı görevini yürüttü. AK Parti Kadın Kollarında bir dönem teşkilattan ve bir dönem de siyasi işlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2011 ve 2013 yılları arasında Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini yürüten Şahin, 30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerden sonra AK Parti'den Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne aday gösterilmiş ve seçilmiştir.

İyi düzeyde İngilizce bilen Şahin, evli ve 2 çocuk annesidir.