BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,84
HABER /  MEDYA

Cemaat'i çıldırtan kahkahayı atan Akif Beki'den yanıt

Cemaat kanallarına sansür planını kahkaha ile karşıladığı iddiasıyla Cemaatçilerin hedefi olan Akif Beki, eleştirilere bugünkü yazısında yanıt verdi.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki Cemaat'e yakın kanallara sansür planını gülerek mi karşıladı?

8 ay önceki olayın videosu bugünlerde sosyal medyada dolaşıma sokulunca, Beki'ye ‘Yargılanacaksın’ ‘Bu kahkahanın hesabını vereceksin’ mesajları yağdı.

NEDEN GÜLDÜ?

Eleştirilerin hedefindeki Akif Beki, "Attığım kahkahanın arkasındayım" başlıklı bugünkü yazısında olayın iç yüzünü böyle anlattı:

"Açıp videoyu izledim. 2 Şubat akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TRT’de katıldığı yayının öncesine ait. Dört gazeteci yerini almış Erdoğan’ı bekliyoruz. Cumhurbaşkanı danışmanı Mustafa Varank geliyor. ‘Ulaştırma bakanıyla aralarında sorun var’ diyenlere nispet edercesine çektirdiği fotoğraf gündemde. Ben, ‘Çok selfie veriyorsun bu aralar’ diye takılıyorum. O da başlıyor üzerine gelen Cemaat medyasına söylenmeye. Kendisine yüklenenlere yükleniyor; ‘Ben dedim, bunları uydudan atmak lazım’ demeye kadar gidiyor. ‘Nasıl da kızdırmışlar, çok fena dolmuş’ diye kahkahayla gülüyorum. Tepkim bundan ibaret... Suçum da işte o kahkaha.

Mustafa Varank, Cemaat’le ilişkilendirilen 7 televizyon kanalına sansür planını açıklıyormuş orada. Ben de kızgınlıkla söylenmiş şeyler gibi dinleyip keyiften kahkahalar patlatarak sansüre destek atıyormuşum."

BEKİ: OPERASYON GAZETECİLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Paralel yapıyla mücadelenin hukuk çerçevesinde olması gerektiğinin altını çizen Beki, Digitürk'ün Cemaat'le ilişkilendirilen kanalları çıkarmasının ardından 21 Mayıs tarihli yazısında bu tasarrufun yanlış olduğunu yazdığını hatırlattı. Yazar, yazısına şöyle devam ediyor:

"Düzmece ihbarla, suç uydurularak, organize suç örgütü üyesi gibi gösterilerek sahte isimle dinlenmiş ve paralel kulaklara takılan özel telefon konuşması cümle âleme dinletilmiş binlerce mağdurdan biri olduğum halde üstelik...
Fakat Paralel hafiye teşkilatı uslanmıyor. Aynı kirli yöntem, aynı devlet içindeki kadrolarını kötüye kullanma hasisliği, aynı ahlaksız metotla operasyon gazetecilikleri devam ediyor. Kameraların kayıtta olmaması gereken bir anda cereyan etmiş özel bir konuşma, kayda alınıyor. Ve 8 ay sonra pişirilip servise konuyor. "

Yazının tamamı için