BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.509,30
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu'ndan şaşırtan Oslo belgeleri cevabı

Oslo belgelerini açıklayacağını iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, Kars'ta konuyla ilgili gazetecilerin sorusuna ilginç bir cevap verdi.

Abone ol

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “hükümetin terör sorununu çözümü için Oslo’da yaptığı görüşmelerde, terör örgütüne kabul edilemez vaatlerde bulunduğunu ve bunun belgelerini açıklayacağı” yönündeki beyanının hatırlatması üzerine, “Açıklandı. O belgeler açıklandı. Televizyonlarda, gazetelerde yer aldı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Kars'ta, yağmur altında esnaf ziyareti yaptı.

'OSLO BELGELERİNİ AÇIKLAYACAĞIM' İDDİASI

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "hükümetin terör sorununu çözümü için Oslo'da yaptığı görüşmelerde, terör örgütüne kabul edilemez vaatlerde bulunduğunu ve bunun belgelerini açıklayacağı" yönündeki beyanının hatırlatması üzerine, "Açıklandı. O belgeler açıklandı. Televizyonlarda, gazetelerde yer aldı" dedi. 

Kılıçdaroğlu, bu konuda sözlerine şöyle devam etti: 

"Türkiye’de adına ne derseniz deyin, ister Kürt sorunu, ister terör sorunu, ister başka bir sorun, ister toplumsal sorun... Bu sorunu CHP dışında hiçbir parti çözemez. Eğer vatandaşlarımız bu sorundan mağdursa bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyorsa oy verecekleri tek parti var, o da Cumhuriyet Halk Partisidir. Bakın ben bunu açık yüreklilikle söylüyorum. 13 yılda çözemedi. Ben, '4 yılda çözeceğim' diyorum. Türkiye'yi terör belasından, Ortadoğu bataklığından kurtaracağım. Bunun olması lazım. Yazık, günah bu ülkeye. Gencecik fidan gibi çocuklarımız hayatlarını kaybediyorlar. Yazık günah değil mi? Bir arada, barış içinde yaşamak varken bu kavga neden? Kavgadan bıktık. Siyasetteki gerginlikten de bıktık. Yeter artık. Bu ülkede biraz huzur istiyoruz, refah istiyoruz. İşsizlik istemiyoruz, yoksulluk istemiyoruz. Bunun mücadelesini ben veriyorum. Bu mücadeleye destek kim veriyorsa gelsin Cumhuriyet Halk Partisinin çatısı altına."