BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  POLİTİKA

29 Ekim’e 2023 ayarı

Cumhurbaşkanı: “28 Ekim’de halkın katılacağı resepsiyon verilecek. 29 Ekim törenlerinde de köklü bir değişiklik yaptık. 2023 hedeflerimizi ifade eden bir yapıya büründürüyoruz”.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün 13’üncü kez muhtarları ağırladı. “Türkiye, 7 Haziran’da tehlikeye düşen istikrar ve güven ortamını 1 Kasım’da yeniden ve daha güçlü şekilde tesis ederek yoluna devam etmelidir” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Barış diyenler; batıya geldiklerinde, sohbetlerinde, konuşmalarında barış diyenler, acabaŞemdinli’deki hastaneyi, bu karakollarımızı, okullarımızı, camilerimizi, havalimanını bombalayanlar değil mi? Bir taraftan barış diyeceksin öbür taraftan sırtını dayadığın PKK terör örgütüyle her tarafta terör estireceksin. Sırtını bu terör örgütüne dayayanlara karşı 1 Kasım’da gereken dersi vermeyeceksiniz de ne zaman vereceksiniz? Millet olmak bunu gerektiriyor.”

BU BİR İLK

28 Ekim günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 81 ilden 10’ar vatandaşın ağırlanacağı bir resepsiyon organize ettiklerini açıklayan Erdoğan, şöyle konuştu: “Burada onları üzecek bir haber daha vereyim. Biliyorsunuz perşembe günü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yıl dönümünde yine bu ülkede kutlamalarımızı yapacağız. Ülkemizde Cumhuriyet Bayramları bugüne kadar genellikle içinde cumhurun yer almadığı kuru devlet törenleri şeklinde cereyan etmiştir. Biz 28 Ekim günü öğle vakti yine burada, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sadece ve sadece 81 vilayetimizden halkımızın katılacağı bir resepsiyon veriyoruz. 81 ilimizden her birinden herhangi bir ünvanı, herhangi bir resmi görevi olmayan 10’ar vatandaşımızı burada ağırlayacağız. Böylece Cumhuriyet Bayramı’nı milletin evinde, milletle birlikte kutlama geleneğini başlatmış olacağız. Bu bir ilk olacak.”

MİLLETLE BÜTÜNLEŞECEK

“Bu yıl 29 Ekim törenlerinde de köklü değişiklikler yaptık. Bu törenleri yıllardır yasak savma kabilinden, süregelen formatından çıkartıp ülkemizin tarihini, kültürünü, cumhuriyetimizin kazanımlarını, 2023 hedeflerimizi ifade eden bir yapıya büründürüyoruz. Artık Cumhuriyet Bayramlarının kendisi de milletimizle bütünleşmiş, milletimizin geleceğini yansıtan bir biçimde ve ruha kavuşacaktır” şeklinde konuştu.