BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  GÜNCEL

CHP Genel Merkezi önünde kurşun sıkıldı

Plakası bilinmeyen bir araç CHP Genel Merkezi önünden geçerken 5 adet kurşun sıktığı açıklandı. Saldırıyı değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, saldırılardan korkmadıklarını söyledi.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, plakası bilinmeyen bir araçtan, CHP Genel Merkezi önünden geçerken 5 adet kurşun sıkıldığını söyledi.

CHP tarafından Çırağan Sarayı'nda düzenlenen 2015-2016 Sanat resepsiyonu öncesi gazetecilere bir açıklama yapan Gürsel Tekin, şunları söyledi:

"Partimizin Genel Müdürü ile görüştüm. Maalesef bu akşam üstü saat tam 19.00 civarlarında, plakası bilinmeyen bir araç Genel Merkezimizin önünden geçerken 5 adet kurşun sıkıldığını söyledi. Arkadaşlarımız Emniyet'e başvurmuşlar. Bu saatlerde, şu anda Emniyet mensupları kameralardan aracın kime ait olduğunu, kimler olduğunu inceliyorlar. Önümüzdeki saatlerde kimlerin olduğunu hep beraber görmüş olacağız."

Tekin, bir gazetecinin, "Emniyet yetkilieriyle konuşma durumunuz oldu mu acaba?" sorusuna, "Şu anda daha haberimiz oldu. Partimizin Genel Müdürü Emniyet mensuplarına bildirmiş. Şu anda çalışmalar var. O çalışmalardan sonra size bilgi veririz" yanıtını verdi.

VALİLİK: İNCELEMELER YÜRÜYOR

Ankara Valiliğinden, CHP Genel Merkezinin bulunduğu caddede havaya ateş açılmasının ardından, olayın faili veya faillerinin tespit edilmesi için incelemelerin titizlikle yürütüldüğü bildirildi. 

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 19.15 civarında CHP Genel Merkezinin bulunduğu Anadolu Bulvarı'ndan geçen araçtan 4 el ateş açıldığı ihbarı alındığı, bunun üzerine ilgili ekiplerin olay yerine yönlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Ekiplerimiz tarafından araç ve fail veya failleri tespit etmek için incelemeler titizlikle yürütülmektedir" ifadesine yer verildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu IMC TV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Siyah renkli bir aracın CHP Genel Merkezi önünden geçerken 5 el ateş etmesine ilişkin Kılıçdaroğlu, "İçişleri Bakanı Gürsel beyi arayıp bazı bilgiler vermiş. 1,2 saat içinde plakayı da saptayacağız demişler. Sanıyorum 3,4 saat içinde faile ulaşacaklar. Hangi gerekçe ile bunu yaptı onu da anlamak mümkün değil. Önümüzdeki saatlerde biz de öğreneceğiz. Türkiye'nin şu anda en önemli sorunu sadece kurumların değil yurttaşların da can ve mal güvenliğinin olmamasıdır. Hukukun üstünlüğü bir kez zedelenirse üstünlerin hukuku oluşturulursa bu tür tablolar kaçınılmazdır" diye konuştu.

"GENEL MERKEZE DÖNÜK BİR SALDIRI OLACAĞI BİLGİSİ GELMEDİ"

Kılıçdaroğlu, "Genel merkeze dönük bir saldırı olacağını hiç düşünmedik böyle bir bilgi de gelmedi. Partilere yönelik saldırıla olacağı yönünde zaman zaman bazı bilgiler geliyor. CHP genel merkezine yönelik böyle bir saldırıyı hangi gerekçe ile açıklayacaklar ben de merak ediyorum. Fail yakalandığı zaman biz de öğreneceğiz" dedi.

"AMAÇ GÖZ KORKUTMAK İSE BİZİM GÖZÜM KORKMAZ"

Kılıçdaroğlu, "Amaç göz korkutmak ise hiç kimsenin endişesi olmasın bizim gözüm korkmaz. Güçlüyüz. Demokrasiyi savunuyoruz. Bunun için bir bedel ödenecekse biz bu bedeli ödemeye hazırız. Seçimlerin yapılmasını engellemeye dönük bir girişim olabilir mi? Belki bu niyetle yapmış olabilirler. Bütün siyasi partilerin bu tür saldırılara ortak karşı çıkması lazım. Hükümet bu konuda daha tutarlı, adımlar atarsa failleri kısa sürede yakalayıp yargı önüne çıkarırsa hükümet görevini yapmış olur. Savsaklarsa demokrasi yara alır" ifadelerini kullandı.

ŞÜPHELİ ARAÇ GÖRÜNTÜLENDİ

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de saldırıda kullanılan aracın güvenlik kamerası kayıtlarındaki görüntüsünü Twitter adresinden paylaştı.