BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.419,37
HABER /  GÜNCEL

Canlı bombaların kimlikleri klonlanmış!

IŞİD’in canlı bombalarının taşıdığı sahte kimlikler açığa çıkmıştı. Ancak polis, onlarca kopyası çıkarılan kimliklerin çok sayıda kişi tarafından kullanıldığından şüpheleniyor.

Abone ol

Terör örgütü IŞİD üyesi oldukları ve sansasyonel bir eylem için Suriye’den giriş yaptıkları belirlenen 1’i yabancı 4 kişinin kimlik bilgileri geçtiğimiz hafta emniyet birimleri tarafından paylaşıldı.

Sahte kimlik ile Türkiye’ye giriş yaptıkları belirtilen 4 canlı bombanın 3’ünün “Dokumacılar” olarak bilinen grubun üyesi olduğu belirlenirken polis bombacıların kullandığı kimliklerin aynı şekilde kopyalanıp birden fazla kişiye verilmiş olabileceğinden şüpheleniyor.

AYRINTILAR KAMERADA

Hamza Tonbak ve Murat Özalp sahte kimliğini kullanan canlı bombaların geçtiğimiz gün bir eczaneden ilaç aldığı bilgisinin ortaya çıkması üzerine polis yürüttüğü soruşturmada dikkatini bu yöne verdi. Kimliklerin gerçek sahipleri ise polis tarafından iki kez emniyete çağırılarak detaylı olarak ifadeleri alındı. Polis özellikle Gaziantep’te kimlikleri kopyalanan otobüs şoförü Hamza Tonbak ve Murat verdiği bilgilerin üzerinde duruyor.

canlı bomba, ışid

Canlı bombaların bu iki kişinin kimliğini kullanarak geçtiğimiz şubat ayından bu yana defalarca hastaneye giderek tedavi oldukları ortaya çıktı. Şimdi canlı bombaların hangi tarihlerde hastaneye gittikleri SGK sistemi üzerinden belirlenip o tarihe ait kamera kayıtları tek tek incelenecek. Canlı bombaların tedavi gördüğü doktorların ifadesine başvurulacak.

KADIN BOMBACI GRİP İLACI ALMIŞ

Kadın canlı bomba Kırgız vatandaşı Walentina Slobodanjanjuk’un kullandığı sahte kimlik olan Yıldız Bozkurt ismine de geçen mayıs ayında Türkiye’den ilaç alındığı ortaya çıktı. Alınan ilaçlar arasında grip tedavisinde kullanılan ‘Farhex Gargara, Asemax, Dexofen, Theraflu, Aklovir’ bulunuyor.

KİMLİĞİN GERÇEK SAHİBİ MURAT ÖZALP:

‘7 ayda tam 7 kez hastaneye gitmiş!’

Canlı bombalardan birinin kullandığı kimlik Murat Özalp’a ait. Gaziantepli Özalp, haberi gazetelerden okuduğunda şoke olduğunu söylüyor: “Olayı görünce çok şaşırdım. Hemen bütün gazeteleri topladım. İnternet sitelerindeki haberlere baktım. Sonra kimliği kopyalanan diğer arkadaşım Hamza Tonbak’ı arayıp haber verdim. Kimliğimi kim ne zaman kopyaladı henüz bilmiyorum. Tahminime göre 2007 yılında kimliğimi kaybetmiştim o zaman birileri kimliğimi bulup kopyalamış olabilir. Kimliğimi kullanan şubat ayından itibaren 7 kez tedavi olmuş. Ben bu süreçte sadece 1 kez hastaneye gitmiştim. O benim ödediğim primlerle devlet imkanlarından benden daha fazla faydalanmış. Olayla ilgili polis iki kez ifadeye çağırdı. İkinci gidişimde daha ayrıntılı bir ifade istediler.”