BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Bu haber rekor kırdı!

Siz hiç 702 gündür aynı haberi okudunuz mu? Batman'da bir yerel gazete bakın manşette ne yapmış!

Abone ol

Batman'da günlük yayın yapan ''Batman Haber Gazetesi'', Toptancılar Sitesi'nde 2004 yılında meydana gelen patlamanın nedeninin ortaya çıkarılması için 702 gündür manşetinde ''Hala benzinin kaynağı bulunamadı'' başlığını kullanıyor.

Gazete sahibi Nizamettin İzgi,  yaptığı açıklamada, yer altına sızan benzinin oluşturduğu gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamalarda 3 kişinin öldüğünü, 23 kişinin de yaralandığını hatırlatarak, benzin sızıntısının nereden kaynaklandığının bugüne kadar belirlenemediğini söyledi.

Yapılan incelemeler ve hazırlanan raporlara rağmen, konunun netlik kazanmadığını kaydeden İzgi, yerel bir gazete olarak konuya duyarlılıklarını bu şekilde dile getirdiklerini belirtti. Patlamanın meydana geldiği günden buyana aynı başlığı kullandıklarını ifade eden İzgi, şöyle dedi:
''3 Mayıs 2004 tarihindeki patlamadan sonra bugüne kadar hiçbir gelişme olmadı. Biz de konuyu sıcak tutmak ve yetkilileri her gün uyarmak için aynı başlığı kullanıyoruz. Her gün 'Hala benzinin kaynağı bulunamadı' manşetini atıyoruz. Bu konuda bazı tepkiler aldık. Ancak, konu netlik kazanana kadar yayınımıza devam edeceğiz. Patlamayı, gündemden düşürmemek için bazen gazetenin karikatür köşesine de taşıyoruz.''

Patlamanın meydana geldiği Toptancılar Sitesi'nin Başkanı Hüseyin Kara da olayın mahkemelik olduğunu ve davanın devam ettiğini belirterek, ''Patlamalarda 42 işyeri hasar görmüş, 12 tanesi kullanılamaz hale gelmişti. Şimdiye kadar acımızı dindirecek hiçbir gelişme olmadı. Batman Haber Gazetesi bizi bugüne kadar yalnız bırakmadı'' dedi. Batman Toptancılar Sitesi'nde 03 Mayıs 2004 tarihinde meydana gelen patlamada 3 kişi yaşamını yitirmiş, 23 kişi de yaralanmıştı.