BIST 10.363
DOLAR 32,32
EURO 34,73
ALTIN 2.402,43
HABER /  DÜNYA

Güldürmeyen komedi!

Fehriye Erdal için Belçika basını bile tepkili. Erdal'ın kayıplara karışmasını bakın nasıl değerlendiriyorlar...

Abone ol

Özdemir Sabancı cinayeti zanlısı Fehriye Erdal’ın dört yıl hapis cezasına çarptırıldığı Belçika’da kayıplara karışmasının yankıları sürüyor. Belçika basını da, Erdal’ın Belçika polisini küçük düşürdüğü, olayın bir "Fransız komedisi"ne benzediği ancak ne Belçika makamlarını ne Ankara’yı güldürdüğü yorumunu yaptı.

Belçika’nın önde gelen gazetelerinden Le Soir de, "Fehriye Erdal polisi küçük düşürdü" başlıklı haberinde Erdal’ın Belçika polisi tarafından kalabalık bir ekiple izlenmesine karşı kaçmasını bir "Fransız komedisi"ne benzetti. Gazete şu yorumu yaptı:

"Ancak aşırı solcu Türk militanı Fehriye Erdal’ın kayboluşu sinema değil. Ve senaryo şaşkına çeviriyorsa da, Belçika yetkililerini güldürmüyor, hele Ankara’yı hiç güldürmüyor." Diğer bir Belçikalı gazete La Libre Belgique ise, Fehriye Erdal’ın kaçmasının Türkiye tarafından hiç de olumlu karşılanmadığını belirtti. Erdal’ın yakasını Belçika polisinden kurtardığını kaydeden gazete, Türkiye’nin Erdal’ın iadesini üç defa istediğine dikkat çekti.