BIST 10.247
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.401,44
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Hakimler ihraç edildi!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu iki hakimi meslekten ihraç etti. İkisinin de ihraç gerekçesi benzer...

Abone ol

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Sadık Gözükara ile Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Ayhan Işık'ı meslekten ihraç etti. Kurul, her 2 hakimi de karar kesinleşinceye kadar görevden uzaklaştırdı.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nden gelen disiplin dosyalarını inceleyen Kurul, eski Gökçeada halen Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Sadık Gözükara'nın, ''vazifeli olduğu sırada usul ve yasaya aykırı işlem yapmak suretiyle görevini doğru ve tarafsız yapmadığı'' ve ''kusurlu ve uygunsuz hareketleriyle mesleğin şeref ve nüfuzunu, şahsi onur ve saygınlığını yitirdiği'' gerekçesiyle meslekten ihracına karar verdi.

GÖZÜKARA YARGITAY'DA YARGILANIYOR
Gözükara hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ''sahtecilik'' ve ''görevi kötüye kullanma'' suçlarından hakkında açılan davada, Yargıtay 6. Ceza Dairesi, ''sahtecilik'' suçlarından beraat kararı vermiş, bir eylemi nedeniyle de ''görevi kötüyü kullanma'' suçundan verdiği hapis cezasını paraya çevirerek ertelemişti. Bu kararın temyiz incelemesini yapan Yargıtay Ceza Genel Kurulu, ''sahtecilik'' suçlarının oluştuğuna dikkati çekerek, kararı bozmuştu. Bozma üzerine yapılan yargılamada Yargıtay 6. Ceza Dairesi, ilk kararında direnmişti. Bu direnme kararını temyizen yeniden inceleyen Genel Kurul, bu defa kararı eksik soruşturma gerekçesiyle bozmuştu. 6. Ceza Dairesi'nde, Gözükara'nın yargılaması halen devam ediyor.

AYHAN IŞIK'A DA İHRAÇ
Kurul, Ayhan Işık hakkında da Ortaköy Cumhuriyet Savcısı iken başlatılan disiplin soruşturmasını sonuçlandırdı.
HSYK, halen Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi olan Işık'ın ''yaptığı iş ve davranışlarıyla görevini doğru ve tarafsız yapamayacağı kanaati oluştuğu, mesleğin onur ve saygınlığını koruyamadığı, mazeretsiz olarak göreve geç gelmeyi alışkanlık haline getirdiği, mal beyanında bulunmadığı'' gerekçesiyle meslekten ihracını kararlaştırdı.
Gözükara ve Işık'ın, bu ihraç kararlarının yeniden incelenmesini isteme ve itiraz hakları bulunuyor. Bu istemler yerinde görülmezse ihraç kararları kesinleşecek.