BIST 10.632
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.430,19
HABER /  GÜNCEL

Sanayiciye elektrik müjdesi

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, müjdeyi verdi.

Abone ol

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, TEDAŞ'dan elektrik işletmesini devraldıklarını belirterek, ''Mart ayından itibaren bölgedeki sanayicimize fiyatlarda yüzde 5 indirim yapacağız'' dedi.

Nakıboğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5084 sayılı Teşvik Yasası'ndan Gaziantep istifade edemeyince sanayicinin kendi teşvikini kendisinin yaratmaya çalıştığını söyledi. Nakıboğlu, ''Doğalgazın gelmesiyle birlikte elektrik ve su girdilerimizi ucuzlatmak üzere faaliyetlere başladık'' dedi.

Gaziantep OSB'ye geçen yıl doğalgazı getirdiklerini anımsatan Cahit Nakıboğlu, 29 Ocak'ta da TEDAŞ'dan elektrik işletmesini resmen devraldıklarını bildirdi. OSB'de elektrik dağıtımı başta olmak üzere tahsilat, bakım onarım ile tüm çalışmaları artık kendilerinin yapacağını anlatan Nakıboğlu, şu anda yeni kadrolarını oluşturduklarını ve bölgedeki abonelerine akıllı sayaç bağlama çalışmasının sürdüğünü söyledi.

Nakıboğlu, topladıkları tahsilatı toplu olarak TEAŞ'a ödeyeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Gaziantep OSB'de 800 civarında abonemiz var. Bölgede aylık 140 milyon kilovatsaat enerji tüketiliyor. Bu, Türkiye'nin toplam elektrik tüketiminin yüzde 2'sine karşılık geliyor. Birtakım harcamalarımız olduğu için Şubat ayı faturalarında indirim yapamıyoruz. Mart ayından itibaren sanayicimize eski fiyatlarda yüzde 5 indirim yapacağız.

Sanayicinin üretim maliyetlerinde elektrik fiyatları önemli bir yük oluşturuyor. Yaptığımız indirim ufak da olsa sanayicimize önemli katkısı olacak. Organize sanayi bölgeleri ile ilgili kanun çıktıktan sonra da bu yüzde 5'den daha fazla indirim yapmayı planlıyoruz.''

Gaziantep OSB Başkanı Nakıboğlu, sanayiciye ucuz fiyata enerji sağlamak için girişimlerinin devam edeceğini belirterek, ''İstersek yurtdışından enerji ithalatı yapabiliriz veya enerji üreten firmalardan hesabımıza gelirse satın alabiliriz'' dedi.

Kömür ya da hidroelektrik santralı arayışı içinde olduklarını kaydeden Cahit Nakıboğlu, Türkiye'de kömür veya hidroelektrik santralı bulunan bir ilde üretilecek enerjiyi, iletim hattı parasını vererek Gaziantep'te kullanabileceklerini belirtti.