BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.425,02
HABER /  MAGAZİN

Evren, Emel Sayına aşık mıydı?

Kenan Evren, "Emel gibi güzel bir kadınla kim olmak istemez" diyerek geçmişin unutulanlarını hatırlattı.

Abone ol Emel Hanım çok sevildiği için sık sık sahne alıyordu. Bu olayı biz sanki Emel Sayın ile aşk yaşıyormuşuz gibi anlatmaya başladılar. Ben kendisini arka bahçeden içeriye alıyormuşum, nasıl alayım her taraf asker dolu. Emel Sayın gibi güzel bir kadınla kim beraber olmak istemez.

ÖNCEKİ gün Kanal D ekranlarında yayınlanan Abbas Güçlü’nün sunduğu "Genç Bakış" programının konuğu 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’di.

Muğla Üniversitesi’nde yapılan programda öğrencilerinin ilginç soruları ile sıkıştırdığı Kenan Evren’e en zor soru program sunucusu Abbas Güçlü’den geldi. Güçlü’nün, "Sizin o tarihte Emel Sayın ile aşk haberleriniz konuşuldu nedir bu doğru mu?" sorusuna Kenan Evren şu yanıtı verdi:

ÇOK POPÜLERDİ

"O yıllarda Emel Sayın en popüler sanatçıydı. Pakistan Başkanı Ziya Ülhak gelmişti. Bende o dönem başka popüler sanatçı olmadığı için Emel Sayın’ın sahne almasını istedim. Çok hanımefendi bir kadın, gecede sahne aldı hatta kıyafetlerini bile kendisi diktirmişti. Daha sonra yapılan gecelerde de Emel Hanım çok sevildiği için sık sık sahne alıyordu. Bu olayı biz sanki Emel Sayın ile aşk yaşıyormuşuz gibi anlatmaya başladılar. Ben kendisini arka bahçeden içeriye alıyormuşum, nasıl alayım her taraf  asker ve polislerle dolu. Bir otele gitmiş olsam bile, her katı orada olduğum için boşaltıyorlardı.

EVLİ DEĞİLİM AMA

Bu yüzden gittiğim yerlerde orduevlerinde kalıyordum. Nasıl böyle bir şey yapayım, kimseye görülmeden nasıl böyle bir aşkı yaşarım ben. Emel Sayın gibi güzel bir kadınla kim beraber olmak istemez. Ben evli bir erkek değilim ama devlet başkanıyım nasıl beraber olayım..."

İdamları onaylarken elim hiç titremedi

İdam kararlarını onaylarken vicdan azabı çekmediğini dile getiren Evren, "Sıkıyönetimde 35 kişi idam edildi. İdam kararı hakimler tarafından veriliyor ancak Meclis’te onaylanmıyordu. İdam kararı veriliyorsa bence uygulanmalı. Ben de idam kararını onayladım. Bunu onaylarken elim hiç titremedi ve hiçbir zaman vicdan azabı da duymadım" dedi ve şöyle devam etti: "İdam kararı kaldırıldı. İdamın kaldırılması başımıza dert olur demiştim ve oldu. Abdullah Öcalan AB süreci başlamadan önce idam edilseydi bir gün kıyamet kopardı sonra olaylar normale dönerdi."

12 Eylül’ü yine yaparım

Kenan Evren Muğla Üniversitesi’ndeki programda 12 Eylül harekatını yapmaktan hiç bir zaman pişman olmadığını söyledi. 12 Eylül harekatına tek başıma karar vermediğini söyleyen Kenan Evren, "12 Eylül harekatını yapmaktan hiçbir zaman pişman olmadım. Bu gün Türkiye’de öyle bir ortam olsa ve ben Genelkurmay’ın başında olsam tereddüt etmeden bunu yine yaparım" dedi.

Cumhurbaşkanını halk seçsin

Pişman olduğu konularda açık itiraflarda bulunan Kenan Evren, "Anayasa hazırlanıp önüme geldi. Cumhurbaşkanlığı süresi 7 yıldır ve 2 dönem seçilme hakkına sahiptir yazıyordu. Ben iki dönemi bir döneme indirdim. Ancak ’Cumhurbaşkanı’nı halk seçer’ maddesini Anayasa’ya koydurmadığım için pişmanım. Bence Cumhurbaşkanı’nı halk seçmeli, dokunulmazlık da kaldırılmalı" dedi.

Kaynak: