BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Zorlunun başına ağrılar girdi!

Başbakan Erdoğan'la görüştükten sonra dışarıya kendini zor atan Zorlu'nun başı neden ağırdı?

Abone ol

EVSİAD Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ’çözüm zirvesi’nde sektörün bütün başkanlarını utandıran bir tabloyla karşılaştıklarını söyledi. Zorlu, "Biz, ’3.5-4 milyon işçimiz var’ dedik, Çalışma Bakanı kayıtlarda 765 bin’ dedi. O anda şok yaşadık, benim başıma ağrılar girdi" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tekstil, hazır giyim, deri ve konfeksiyon sektörlerinin sorunlarına çözüm için ’zirve’ yapan sektör başkanları, Başbakan’ın huzurunda kendi sektörlerinin ’cinliği’ ile de yüzleşti. Ev Tekstili Sanayici ve işadamları Derneği Derneği (EVSİAD) ve Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, zirvede bütün başkanlarını utandıran bir tabloyla karşılaştıklarını söyledi. Zorlu, "Biz, ’3.5-4 milyon işçimiz var, istihdam üzerindeki yükleri hafifletin’ dedik; Çalışma Bakanı kayıtlarda 765 bin işçiniz var’ dedi. O anda hepimiz şok yaşadık, yüzümüz kızardı, benim başıma ağrılar girdi" diye konuştu.

Zorlu, böyle bir tabloyla karşılaşınca ’istihdam üzerindeki yükleri indirin’ talebinin neredeyse anlamını yitirdiğini belirtti ve şöyle konuştu:

"Daha sonra bu kayıtdışılığın üzerine gitmenin hem devletin hem de bizim gibi her şeyi kayıt altında olanlar için çok yararlı olacağını iki taraf da çok iyi kavradık. Sayın Başbakan da durumun bu kadar vahim olduğunu görünce çözüm için birlikte hareket etmeyi önerdi."


Haber: Sadi Özdemir
Kaynak: