BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,92
ALTIN 2.423,74
HABER /  SAĞLIK

Kolestrolün panzehiri bulundu

Şişmanlık ve kolestrol sağlığımızı tehdit ediyor. Bu tehlikeyi atlatmanın yolunu Prof. Pınar açıkladı.

Abone ol

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yunus Pınar, kolesterol korkusu olanların hindi eti tüketimini artırması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Yunus Pınar, hindi etinin yüzde 20 protein içerdiğini, B1 ve B2 vitaminleri bakımından zengin ve yağ oranı düşük bir besin olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Pınar, "Kolesterol korkusu olanlar hindi tüketimini artırmalı. Hasta ve yaşlı insanlarımız için tavsiye ediyoruz. Hindi eti kümes hayvanları içerisinde tavuk, kaz ve ördeğe göre daha fazla tüketilmesi gereken bir ettir" dedi.

Türkiye'de hindi eti tüketiminin yaygın olmadığına dikkat çeken Prof. Pınar, bu etin Avrupa ve Amerika'da yılda 12 ay tüketilirken, Türkiye'de yanlış bir inanışla yılbaşına has olarak talep edildiğini hatırlattı. OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Pınar, "Türk halkı yılda ortalama 280 gram hindi eti yerken, bir Fransız, bir İtalyan 3.5-4 kilo yiyor. Sağlık için hindi eti tüketimini artırmalıyız" diye konuştu.

Türkiye'deki 19 ziraat fakültesi içinde en fazla hindi üreten fakülte olduklarına da işaret eden Prof. Dr. Pınar, hindi eti tüketimini arttırmanın öncülüğünü yapacak ve hindi etinin tavuk eti gibi her sofrada tüketilmesini sağlayacak çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.