BIST 10.479
DOLAR 32,25
EURO 34,89
ALTIN 2.426,00
HABER /  POLİTİKA

Sahte oylar hangi partiye gitti?

Bir sitenin "seçim anketinde" birileri sahte oy kullandı. Müdahale edilmeseydi partinin oyları %90 olacaktı!

Abone ol

Bir sitenin "seçim anketinde" birileri sahte oy kullandı. Müdahale edilmeseydi partinin oyları %90 olacaktı!

İşte Memurlar Net'in konuyla ilgili açıklaması;

İlk gün, bir siyasi parti %12'ler düzeyindeyken akşama doğru %35'lere ulaşmış, sitemizce tespit edilen sabit oylar sonuçlardan çıkarılarak, ankete devam edilmiştir.

Ancak dün gün yine olağan seyrinde devam eden ankete, akşam saatlerinde bu program aracılığı ile binlerce sabit oy gönderilmeye başlanmıştır. %12'lerde olan oy oranı %40'a doğru varmaya başlamıştı. İzin vermemiz halinde şuan Meclis'te bulunmayan parti %90'lara ulaşacaktı.

Bu nedenle dün akşam saatlerinde ankete sitemizce yeniden müdahele edilmiş, tespit edilen sabit oylar anket sonuçlarından çıkarılmış ve bu partinin oy oranı ilk günkü oransal sınıra çekilmiştir.

Ancak, program aracılığı ile sabit oy gönderenler, anketin yayınlandığı ilk günden bu yana bıkıp usanmadan aynı partiyi sabote etmeye, gece yarısı bile devam ettiği için, söz konusu parti gece yarısı anketten çıkarılmış, fakat, sabah saatlerinde bu parti yeniden ilk günkü oy oranı ile sisteme dahil edilmiştir.

Diğer taraftan, program aracılığı ile gönderilen sabit oylar hariç, iki günde toplam 100 bin kişinin katıldığı bu anketi, bu sabote edici durumdan dolayı, daha fazla sürdüremeyeceğiz.

Bu nedenle, beş günlük bir periyotla yayında kalmasını hedeflediğimiz bu anketi yayından kaldırıyoruz.

Sitemize gereksiz ve haksız ithamların yapılmaması amacıyla yukarıdaki açıklama yapılmış olup, taktir ziyaretçilerindir.

Kaynak: Memurlar Net