BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.406,81
HABER /  GÜNCEL

Ankara adliyesinde yasak

Sigara yasağı tartışmaları sürerken Ankara Adalet Sarayı'ndaki sigara yasağının kapsamı genişletildi.

Abone ol

Ankara Adalet Sarayı'nın hakim ve savcı odaları ile mahkeme kalemleri dışındaki tüm bölümlerinde sigara yasağı uygulanmaya başlandı.

Sigarayla daha etkin mücadele öngören ve yasak kapsamını genişleten kanun teklifi üzerinde TBMM'de görüşmeler sürerken, Ankara Adalet Sarayı'ndaki sigara yasağının kapsamı genişletildi. Adliye koridorlarında daha önce oluşturulan sigara içme odaları kaldırılırken, kısmen sigara içilmesine izin verilen kafeteryanın bütün bölümlerinde sigara içmek yasaklandı.

Sigara içme odalarının kapatılması ve kafeteryada getirilen yasak üzerine bazı avukatlar bu duruma tepki gösterdiler. Zaman zaman kafeterya görevlileriyle tartışan ve yasağın kaldırılmasını isteyen avukatlar, imza kampanyası başlatarak tepkilerini dile getirdiler. Yasağı destekleyen avukatlar da karşıt taleple bir başka imza kampanyası başlattı.

Çoğunluğu sigara içen kafeterya çalışanları ise uygulamadan memnun olduklarını ve yasağın nezih bir ortam oluşturulmasına katkı sağlayacağını belirttiler.

''GERİ DÖNÜŞ YOK''

Ankara Adalet Sarayı'nın idari işlerinden sorumlu Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Levent Tacer, sigara içme yasağının Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu'nun görüşü doğrultusunda genişletildiğini söyledi.

Adliye içerisinde sadece hakim ve savcı odaları ile mahkeme kalemleri gibi kişisel kullanımın olduğu yerlerde sigara içilebileceğini anlatan Tacer, adliyeye günde ortalama 40 bin kişinin giriş yaptığına, buna rağmen Ankara Adalet Sarayı'nın Türkiye ve Avrupa'daki pek çok adliye binasından daha temiz olduğuna dikkati çekerek, sigara içmeyenlerin de sağlığını düşünmek zorunda olduklarını vurguladı.

Sigara içme yasağından geri dönüşün olmayacağını, gerekirse kafeteryanın kapatılabileceğini ifade eden Tacer, ''Nasıl hastanelerde sigara içilmiyorsa, adliyede de sigara içilmeyecek. Adliyeyi hastaneye dönüştüreceğiz'' diye konuştu.

Tacer, Ankara Valiliği'nden istenen ceza makbuzunun gelmesinin ardından, yasağı ihlal ederek sigara içenler hakkında gerekli para cezasının uygulanacağını bildirdi.