BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.404,30
HABER /  GÜNCEL

OYAK ders verdi!

OYAK'ın Erdemir hisselerini Arcelor'a kaptıracağı iddialarına Genel Müdür bakın nasıl cevap verdi?

Abone ol

OYAK Genel Müdürü Coşkun Ulusoy kurumun 2006 stratejilerini basın toplantısıyla açıkladı. Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy, ''Erdemir'in kaptan köşkünden çıkmaya niyetimiz yok, kaptan köşkünde olmaya devam edeceğiz'' dedi.

Ulusoy, düzenlediği basın toplantısında, Erdemir hisselerini kayıtsız şartsız kontrol etmek istediklerini belirterek, ancak sermayesinin tümü OYAK'a ait bulunan Ataer Holding hisselerinde ortaklığın olabileceğini dile getirdi.

Ulusoy OYAK'ın Erdemir için Arcelor ile görüşmelerini eleştirenlere ateş püskürdü. Ulusoy Erdemir hisseelerinde çoğunluğun kendilerinde olduğunu bundan sonra da öyle olacağını söyledi.

Yabancılarla ortaklığa sıcak baktıklarını ancak bunun kendi şartlarına uyması halinde olabileceğini belirten Ulusoy, "Milli sermayeyi savunanlarla aynı düşüncede değiliz" dedi.

'Güleyim mi ağlayayım mı' diyen Ulusoy, "Arcelor ile anlaşma olması halinde OYAK'ın Erdemir'de hakimiyetini kaybedeceğini iler sürenler oldu. Ben Boğaziçi'nde hocalık yaparken böyle düşüşen ve bu yönde soru yönelten öğrencim olsaydı sınfta bırakırdım" dedi.

Ulusoy hızını alamadı akademik yıllarını hatırladı. Genel Müdür yazı tahtasına yönelerek bunun imkansız olacağına dair matematik işlemlerini açıklamalarıyla çizerek gösterdi.

Genel Müdür ayrıca 'Rekabet Kurumu şartlı onay verecekti ancak bu yüzden OYAK Arcelor ile ortaklıktan vazgeçti' şeklindeki iddialarına da cevap verdi.

Ulusoy böyle şey olur mu diyerek tepki gösterdiği konuşmasına şöyle devam etti: "Bizler Türkiye'nin önde gelen kurumlarından biriyiz. Arcelor da öyle. Yöneticilerimizin hiçbiri mi bu durumu bilmeyecek. Bu iddiaları ortaya atanları da sınıfta bırakıyorum. Yöneticilik yapanlar Rekabet Kurumu'na başvururken bunu bilmiyor mu? Erdemir'in hisselerini kayıtsız şartsız biz kontrol etmek istiyloruz."