BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.397,27
HABER /  DÜNYA

Hintliler Bushu öldürmüş!

Hintliler, ABD'yi protesto ederken yaktıkları Bush kuklası için cenaze töreni düzenlediler...

Abone ol

Hintliler, ABD'yi protesto ederken yaktıkları Bush kuklası için cenaze töreni düzenlediler...

Hindistan'ın güneyindeki Haydarabad'da, ABD Başkanı George Bush'un ziyaretini protesto etmek için gösteri düzenlendi. Terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in posterlerini taşıyan göstericiler, Bush'un bir kuklasını yaktılar.

''Ellerini Hindistan'ın üzerinden çek'', ''Defol'' sloganları atarak 3 kilometre yürüyen göstericiler, Bush'un kuklasını yaktıktan sonra temsili cenaze töreni düzenledi. Bush'u protesto etmek için işyerlerinin ve dükkanların kapatıldığı 7 milyon nüfuslu Haydarabad'da, ağır silahlı polisin ve askerlerin de kentin ana kavşaklarında ve kamu alanlarında konuşlandırıldığı kaydedildi.
Gösterinin, Müslüman gruplarının ve komünist partilerin çağrısı üzerine düzenlenen gösteride protesto edilen Bush, birkaç saat sürecek Haydarabad gezisinden sonra başkent Yeni Delhi'ye geri dönecek.
Bush'un, Keşmir'in Hindistan'ın denetimindeki kesiminde de protesto edildiği bildirildi. Keşmir'in yazlık başkenti Şrinagar'da da yaklaşık 100 gencin, motosikletlerle Bush'u protesto ettiği kaydedildi.

Kentteki Bush karşıtı gösterilere, İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yayımlanmasını protesto eden siyah çarşaflı bir kadın grubunun da katıldığı belirtildi. Grubun, Danimarka ve Amerikan bayrakları yaktığı ve karikatüristlerin öldürülmesini isteyen sloganlar attığı bildirildi.