BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,69
ALTIN 2.401,64
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

George Clooneyden bir ilk

Üç dalda Oscar ödülüne aday gösterilen ünlü aktör George Clooney, ilk defa Oscar törenine katılacak.

Abone ol

Üç dalda Oscar ödülüne aday gösterilen ünlü aktör George Clooney, sanat yaşamında ilk defa Oscar törenine katılmaya hazırlanıyor.

NBC'nin internet sitesinin Reuters'e dayanarak verdiği habere göre, ''İyi Geceler, İyi Şanslar'' adlı filmle ''En İyi Senaryo'' ve ''En İyi Yönetmen'', ''Syriana'' filmindeki rolüyle de ''En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu'' dallarında Oscar adayı olan Clooney, ilk kez ''kırmızı halıda'' boy gösterecek. Clooney, Oscar tarihinde iki ayrı filmle hem yönetmen, hem de oyuncu olarak aynı yılda aday gösterilen ilk sanatçı özelliğini taşıyor.

''Acil Servis'' adlı televizyon dizisiyle üne kavuşan ve bugün sinema dünyasının en prestijli oyuncuları arasında yer alan Clooney, ''Tehlikeli Aklın İtirafları'' adlı filmle adım attığı yönetmenlikte de başarısıyla isminden söz ettirdi.

Clooney, bu yarışta mütevazılığı da elden bırakmayarak, ''Kazanacağım gibi bir hisse sahip değilim. Sadece orada görünme fikri hoşuma gidiyor'' dedi.

Ortadoğu'da görev yapan bir CIA ajanını canlandırdığı ve uğruna 15 kilo aldığı ''Syriana'' filmindeki rolüyle ''En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu'' dalında altın heykelciğe aday gösterilen Clooney, bu dalın en güçlü favorileri arasında gösteriliyor.

George Clooney'nin başrolünü, yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını üstlendiği ''İyi Geceler, İyi Şanslar'' adlı yapım ise Amerika'da televizyon gazeteciliğinin yeni geliştiği yıllarda bir araştırmacı gazetecilik ekibinin giriştiği mücadeleyi konu alıyor. Film, siyah-beyaz olarak çekildi.