BIST 9.898
DOLAR 32,59
EURO 35,04
ALTIN 2.458,38
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan yargıya yaylım ateşi

Yargı ile hükümet arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Başbakan Erdoğan'ın gündeminde yargı reformu vardı.

Abone ol

Yargı reformu konusunda görüş ayrılığı yaşandığını belirten Başbakan Erdoğan, “Yargı istediği şekilde yürütmeye müdahale edebiliyor” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada yargıdaki tartışmalara değindi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu

''Kurumlar kendi içinde adeta bir temizliğe tabi tutuluyorsa bundan kimsenin rahatsız olmaması lazım ve bunun gerçekleştirilmesi lazım. Eğer bu gerçekleştirilmeyecek, böyle devam edecek olursa o zaman bu sıkıntıyı bizim yavrularımız, torunlarımız yaşayacaktır ve bedeli daha da ağır olacaktır.

HANİ BİRBİRİNDEN AYRIYDI

Yasamada yaşanan bir ayrı durum var, yürütmede ayrı bir durum var ama bir bakıyorsunuz ki hepsini geç, ne yasama, ne yürüme hepsi bir kenara yargı bir anda hepsini silip atabiliyor. Hani birbirinden ayrıydı? Ne oldu? Şu anda yargı istediği şekilde yürütmeye müdahale edebiliyor.

Ama bakıyorsunuz ki bir taraftan da parlamentonun yüzde 65'ine sahip bir siyasi parti veya en küçüğü fark etmez, bir siyasi partinin kapatılması noktasında iki dudak arasından çıkacak bir sesle bu, bu ülkede konuşulabiliyor. Bunu kabullenmek mümkün mü? Varsa ortada bir suçlu, bedelini ödesin ama bir tüzel kişiliği bedele mahkum etmek, bu bedeli o tüzel kişiliğe ödetmek demokrasi ile bağdaşır bir şey değil.

BATI DÜNYASINI ÖRNEK GÖSTERDİ

Yargı reformu aynı şekilde. Yargıya sorarsanız yargı diyor ki 'her şeyi biz yapacağız'. Ben de diyorum ki dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinin ortalamasını alalım. Bu ortalamayı aldığınızda ortaya ne çıkıyorsa gelin onu uygulayalım. Buna var mısınız, yok musunuz? Bunu soruyoruz ama o da işlerine gelmiyor.

Nasıl ki yargı kendi içinde herhangi bir mensubunun yargılanmasına başkanlar kurulundan müsaade ediyorsa bırakın da siyasetçinin yargılanmasına da parlamento müsaade etsin. Bunun adımını atmamız lazım.

Bir siyasi partinin kapatılıp kapatılmaması için müsaadeyi parlamento versin.”