BIST 9.458
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.498,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Tolunay tekrar aday

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) mevcut Başkanı Orhan Tolunay düzenlediği toplantı ile adaylığını açıkladı

Abone ol

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AESOB) mevcut Başkanı Orhan Tolunay düzenlediği toplantı ile adaylığını açıkladı. Odaların başkan ve yöneticilerinden oluşan yaklaşık 600 kişinin katıldığı gecede, AESOB Başkanı Orhan Tolunay, adeta gövde gösterisi yaparak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

AESOB bağlı odaların seçimlerinde sona yaklaşılırken, mevcut Başkan Orhan Tolunay, Sheraton Voyager Otel’de düzenlediği toplantı ile adaylığını açıkladı. Düzenlenen gecede, oda yöneticilerini kapıda karşılayan AESOB Başkanı Orhan Tolunay’ın adaylık açıklamasına, AESOB’a bağlı 76 odanın 36’sı başkanı ile 9 oda da başkan vekili ile temsil edildi. Orhan Tolunay, gecede yaptığı konuşmada, gördüğü tablonun kendisini çok memnun ettiğini belirtti. Tolunay, mazeret bildiren veya seçimini yapmamış bazı odaların da geceye katılamadığının altını çizdi.

Tolunay, “Bu kalabalığı ağırlayabilecek büyüklükte ve hizmet kalitesinde çok az yer var. Bunun için adaylık açıklamasını bir otel salonunda yapmamız gerekiyordu. Bizde bu oteli tercih ettik. Otel masrafı konusunda da spekülasyonlar yapılıyor. Buradaki tüm harcamaları kendim karşılıyorum. Bugüne kadar adaylık çalışmalarıyla Birlik işlerini hiç birbirine karıştırmadım” diye konuştu.

ODA SEÇİMLERİ

Odaların seçimleri hakkında bilgi veren Tolunay, “76 odamızın 71’i seçimlerini tamamladı. 5 odamız da önümüzdeki günlerde seçimlerini yapacak. 71 odamızda, 3 oda başkanı seçime katılmadı. 10 odamızda ise yapılan seçimlerde, mevcut başkanlar seçimi kaybederek, görevlerini devretti. Kalan 5 odamızın da seçimlerini 31 Mart tarihine kadar tamamlaması ile oda seçimleri sonlanmış olacak” dedi.

TECRÜBE VE BİRİKİM

Mayıs ayında Türkiye genelinde birlik seçimlerinin yapılacağını ifade eden Tolunay, “Antalya olarak, aylar öncesinden 1 Mayıs tarihinde seçimi yapacağımızı duyurduk ve hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu bir hizmet yarışıdır. Ahilik geleneğinden aldığımız terbiye ile seçime gideceğiz. Aday ve adaylar çıkması doğaldır. Biz bugüne kadar elimizde olan imkanlarla en iyi hizmeti esnaf ve sanatkarımıza vermeye çalıştık. Tecrübe, bilgi ve birikimimle, ilk günkü heyecanımla, Birlik Başkanlığına tekrar adayım. Sizlerin vereceği destekle, esnaf ve sanatkarımıza en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.

Orhan Tolunay, daha sonra geceye katılarak destek veren oda başkanlarını tek tek yanına davet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.