BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.439,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antalya Kum Heykel Festivali i kaçırmayın

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, mitoloji teması ile bu yıl dördüncü kez kapılarını açtı.

Abone ol

Dünyanın sayılı kum heykel festivallerinden biri haline gelen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, mitoloji teması ile bu yıl dördüncü kez kapılarını açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nin dördüncüsü açılış kokteyli ile başladı.

Tema olarak mitolojik kahramanların kumdan heykellerinin yer aldığı Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'nde 10 ülkeden 30 heykeltıraş, yaklaşık bir ay boyunca 7 bin 500 ton kumdan heykelleri oluşturdu. Geçen sene 120 bin kişinin ziyaret ettiği festivalde, 30 ana temadan 100'den fazla mitoloji kahraman ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Sözlü ve yazılı efsane birikimlerinin ve bu efsanelerin doğuşlarını, anlamlarını yorumlayıp kuma döken sanatçılar ayrıca bu yıl sinema dünyasında gişe rekorları kıran Avatar'ı da 250 ton kum kullanarak yeniden hayata geçirdi. Bu yıl yaklaşık 200 bin kişinin Kum Heykel Müzesi'ni ziyaret etmesini beklediklerini belirten Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali Genel Direktörü Cem Karaca, şöyle konuştu: "Antalya'ya dünyanın dört bir yanından ziyaretçi geliyor. Onlara dünyanın en büyük kum heykellerini göstermek istiyoruz. Amacımız dünyanın en büyük kum heykel festivalini buraya kazandırmak. Bunun da iki sene içerisinde olacağına inanıyorum. Bir çok mitoloji eserinin yanında bu yıl Avatar filminin kumdan canlandırılmasını konuklarımıza göstereceğiz. Festivalimiz Kasım ayına kadar açık kalacak."