BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.497,35
HABER /  SAĞLIK

Zayıflamak istiyor ve aç kalmak istemiyorsanız bu yöntemler tam size göre

Zayıflamak istiyorsanız ama aç kalmak istemiyorsanız doğru yerdesiniz. Uzun süre diyet yapmak istemiyorsanız aç kalmadan zayıflamanın yollarına bir göz atın. Düzenli beslenerek ve günlük bazı alışkanlıklara dikkat ederek zayıflayabilmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Peki, aç kalmadan nasıl zayıflanır? İşte cevabı...

Abone ol

Uzun süre aç kalmadan ve sevdiğiniz yiyecekleri tüketerek zayıflayabileceğinizi biliyor muydunuz? En sağlıklı kilo verme yöntemlerinden biri olan doyarak zayıflamak, pek çok kişinin, diğer yöntemlere nazaran tercih ettiği ve hatta aradığı yöntemlerin başında geliyor. Eğer uzun süre diyet yapamıyorsanız, açlığa gelemiyorsanız, kilo verme konusunda iradenize hakim olamıyorsanız ama kilo vermek de istiyorsanız, aç kalmadan da kilo verebilirsiniz. Sizler için derlediğimiz bu yazıda, aç kalmadan nasıl kilo verebileceğinizden bahsettik. İşte o yöntemler...

Su içmek

Aç kalmadan sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız su içmeyi kesinlikle ihmal etmemeniz gerekiyor. Su, midede doygunluk hissi sağlayarak fazla yemek yemenizi ve dolayısıyla fazla kalori almanızı engeller. Su içerek metabolizmanızın hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Sindirimi de kolaylaştıran su, bağırsak hareketlerini düzenler. Bu sebeple her gün en az 2 litre su içmeniz önerilir. Eğer su içme alışkanlığınız yoksa; gün içinde içme suyunuza limon dilimleri ekleyerek suyu tatlandırabilirsiniz.

Süt ürünleri

Süt ürünleri efsane bir kalsiyum ve protein kaynağıdır. Sür, peynir yoğurt ya da kefir tüketerek açlık hissini bastırabilirsiniz. Gün içinde tüketeceğiniz süt, yoğurt ve peynir çeşitleri sayesinde sağlıklı sağlıklı kilo verebilirsiniz. Süt ürünleri, bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirimi kolaylaştırıyor. Ayrıca vücutta oluşan şişkinliği de önlüyor.

Lifli gıdalar

Aç kalmadan zayıflamak istiyorsanız beslenme listenizde kesinlikle olması gerekenlerden biri lifli gıdalardır. Lifli gıdalar düşük kalorili olduğundan dolayı ne kadar yeseniz de kilo aldırmaz. Ayrıca lifli gıdaların doyurucu özelliği de vardır. Lifli sebzelerden brokoli, karnabahar, enginar, lahana, kereviz, bezelyeyi dilediğiniz kadar tüketirsiniz. Lifli besinler bağırsakların da düzenli çalışmasını sağlar. Metabolizmayı hızlandırır ve yağ yakımına yardımcı olur.

Haşlanmış yumurta

Yumurta, tok tutucu özelliği sayesinde gün içerisinde fazla yemek yemenizi ve fazla kalori almanızı engeller. Yumurta, gün boyu tok kalmanızı sağlayarak açlık krizlerinin önüne geçer. Bu nedenden dolayı aç kalmadan zayıflamak istiyorsanız her sabah 1 adet haşlanmış yumurta tüketmeniz zayıflama süreci için önerilir. Haşlanmış yumurta ayrıca kas kaybı yaşamadan yağları yakmak için muhteşem bir besindir.