BIST 9.719
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.432,65
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zabıta okul kantinlerini denetledi

Okulların açılmasıyla birlikte belediyeler, okulların kantin işletmelerini sıkı takibe aldı.

Abone ol

Öğrencilerin sağlıklı gıda tüketmeleri için denetimler yapan Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri temizlik ve hijyen kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol ediyor.

Altındağ Zabıtası, denetimlerde kantinlerde çalışan personelin sağlık muayene durumları, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin tespiti, gıda maddelerinin paketlenme ve saklanma şartların yanı sıra Tarım Bakanlığı'ndan üretim izni olmayan gıda maddelerinin satılıp satılmadığı da kontrol edildi.


Denetim ekipleri kantin çalışanlarını ayrıca kızartma yağlarını bir kullanımdan sonra değiştirmeleri, tost makinelerini sık sık temizlemeleri, çalışırken eldiven ve bone takmaları yönünde uyardı; kantinlerde sağlığa zararlı gazlı içeceklerin yerine süt ve ayran gibi ürünlerin bulundurulması ve satılması konusunda tavsiyelerde bulundu. Çocukların günlerinin büyük bir kısmını okulda geçirdiklerini ve en az bir öğünü okulda yediklerini kaydeden Zabıta Müdürü Şaban Güldoğan, "Bu nedenle okullarda satılan gıda maddelerinin kalitesi, saklanma koşulları ve bu ürünlerle temas eden personelin sağlık ve temizlik durumu büyük önem arz ediyor. Bu nedenle öğretim yılı içinde düzenli kontroller yaparak bu konuya hassasiyetle eğiliyoruz." dedi.

Öğrenci velilerinin zaman zaman kantinlerde satılan yiyeceklerin kalitesiyle ilgili şüpheye düştüklerini ve durumdan rahatsız olduklarını da ifade eden Güldoğan, "Bu konuda en fazla şikayet tost, sandviç gibi yiyeceklerde ucuz ve kalitesiz salam, sosis, sucuk gibi et ürünlerinin kullanıldığı yönünde geliyor. Velilerin çocuklarının nasıl beslendiğiyle ilgili endişeler duyması normal. Biz de bu endişeleri kantin işletmecilerine iletiyor ve onları özellikle bu konuda uyarıyoruz. Ancak ailelerin de bilinçli davranarak okul kantinlerinden alışveriş yapan çocuklarını uyarmaları gerekir. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin öneminin veliler ve öğrencilerce anlaşılması bizim denetimlerimizden daha etkili olacaktır. Öğrenciler ucuz ve kalitesiz ürün almaz, veliler kantinleri ve burada kullanılan malzemeleri takip ederse bu konudaki endişelerin de giderileceğine inanıyorum." dedi.

İlk gün denetimlerinde olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını kaydeden Güldoğan, "Sadece bir okul kantininde bazı eksiklikler görüldü. Kantin işletmecisine eksiklerinin neler olduğu bildirildi ve sıkıntının giderilmesi için süre verildi." diye konuştu.